Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου, 2021

ΛΙΜΝΗ ΠΑΜΒΩΤΙΔΑ – Στο… περίμενε για τις δύο άδειες πλωτών

Την Δευτέρα αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου η Γνωμοδοτική Επιτροπή, ενώ την τελική απόφαση θα πάρει το Περιφερειακό Συμβούλιο

 

Έχει ακόμη δρόμο μπροστά της η Γνωμοδοτική Επιτροπή για τη χορήγηση των δύο νέων αδειών πλωτών στη λίμνη Παμβώτιδα, καθώς, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, θα χρειαστεί και τρίτη συνεδρίαση για να καταλήξει στην πρότασή της προς το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Χθες ολοκληρώθηκε, η δεύτερη συνεδρίαση της Επιτροπής. Οι αιτήσεις είναι τέσσερις και η δουλειά της Επιτροπής φαίνεται πως είναι ιδιαίτερα δύσκολη καθώς σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, Βασίλη Γοργόλη και οι τέσσερις υποψήφιοι τηρούν τις προδιαγραφές.

Στην επιτροπή μετέχουν υπηρεσιακοί παράγοντες από διάφορες σχετικές υπηρεσίες της Περιφέρειας και αιρετοί.

Τα μέλη της επιτροπής αξιολόγησαν τους φακέλους και την ερχόμενη Δευτέρα, στην τρίτη κατά σειρά συνεδρίαση, θα υπάρξει η σχετική γνωμοδότηση ενώ την τελική απόφαση για τις δυο άδειες θα κληθεί να την πάρει το περιφερειακό συμβούλιο.

Προτεραιότητα σύμφωνα με τον κ. Γοργόλη είναι να γίνει σωστά η αξιολόγηση ώστε να μην αδικηθεί κανείς από τους μετέχοντες.

Ουσιαστικές διαφορές δεν υπάρχουν καθώς όλοι, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη,  τηρούν τις προδιαγραφές ενώ στα θετικά είναι ότι όλα τα πλωτά έχουν χαμηλό περιβαλλοντικό αποτύπωμα. «Καλούμαστε να επιλέξουμε εκ των τεσσάρων καλών φακέλων. Είναι δύσκολο καθώς δεν υπάρχει κάποιος  που να πεις ότι ξεχωρίζει με αρνητικό τρόπο» τόνισε υπογραμμίζοντας ότι υπάρχουν και άλλα κριτήρια που επίσης καλύπτονται από τους μετέχοντες στο διαγωνισμό.

Παράλληλα, χθες στις δηλώσεις του ο κ. Γοργόλης υποστήριξε ότι από την μια είναι ευχάριστο που και οι τέσσερις υποψήφιοι έχουν όλα τα απαιτούμενα αλλά από την άλλη δυσκολεύει το έργο αξιολόγησης καθώς τα μέλη της επιτροπής θα χρειαστεί να αξιολογήσουν άλλες παραμέτρους όπως αυτό της οικονομικής κατάστασης των υποψήφιων που μάλιστα προκάλεσε διαφορετικές προσεγγίσεις.

Η ερμηνεία του όρου οικονομική κατάσταση προκάλεσε ενστάσεις καθώς τα μέλη έχουν διαφορετικές προσεγγίσεις στον όρο.

Συγκεκριμένα ορισμένα μέλη πιστεύουν ότι θα πρέπει να προκρίνεται αυτός που είναι έτοιμος να ολοκληρώσει την επένδυση, ενώ κάποια άλλα προκρίνουν αυτόν που θέλει να βρει εργασία για να βελτιώσει την οικονομική του θέση.

Ο κ. Γοργόλης έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι την τελική απόφαση θα την πάρει το περιφερειακό συμβούλιο «Μπορεί το περιφερειακό συμβούλιο να δώσει διαφορετική ερμηνεία. Εμείς θέλουμε να μην αδικηθεί κανένας και να εισφέρουμε μια γνωμοδότηση πληρέστατη και επ’ αυτής να γίνει η συζήτηση» κατέληξε.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ