Τρίτη, 21 Μαρτίου, 2023

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ – Μια ακόμη έκκληση για τήρηση των μέτρων

Τη δεύτερη δόση του εμβολίου έκανε ο κ. Μάξιμος

 

Τη δεύτερη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, έκανε και ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ.κ. Μάξιμος, ο οποίος απηύθυνε για ακόμη μια φορά δημόσια έκκληση να τηρούνται όλα τα μέτρα ωσότου προχωρήσει σημαντικά η εμβολιαστική διαδικασία και επιτευχθεί η ανοσία του πληθυσμού.

Ο εμβολιασμός έγινε στο Γηροκομείο της Μητρόπολης και ήταν προγραμματισμένος ενώ πλην του Μητροπολίτη, εμβολιάστηκαν και οι ηλικιωμένοι φιλοξενούμενοι της δομής και μέλη του προσωπικού.

Στη δομή του Γηροκομείου εξακολουθούν να βρίσκονται σε ισχύ αυστηρά μέτρα και απαγορεύονται οι επισκέψεις του κοινού.

Το θετικό είναι ότι σχεδόν το σύνολο των ηλικιωμένων έχει δηλώσει θετικά στο αίτημα εμβολιασμού και έχει ήδη εμβολιαστεί και με τη δεύτερη δόση.

Εξίσου θετική  η είδηση ότι πολλοί εκ των εργαζόμενων που αρχικά είχαν δηλώσει ότι δεν θα εμβολιαστούν, στην πορεία άλλαξαν γνώμη και σήμερα έκαναν την πρώτη δόση του εμβολίου.

«Μας χαροποιεί ιδιαίτερα που οι περισσότεροι εργαζόμενοι αποφάσισαν τελικά να εμβολιαστούν και ήδη έκαναν την πρώτη δόση. Είναι σημαντικό για τους ίδιους αλλά και για τη δομή», είπε ο Μητροπολίτης φανερά ικανοποιημένος για την μεταστροφή της απόφασης.

Ο Σεβασμιότατος συνεχίζει να επιμένει στην σχολιαστική τήρηση των μέτρων που αφορούν στην προστασία από την πανδημία. Από την πρώτη στιγμή άλλωστε είχε δηλώσει ότι χρειάζεται από όλους προσοχή και τήρηση των μέτρων ώστε να μην χρειαστεί να κλείσουν και πάλι οι ναοί.

«Ευελπιστούμε ότι θα προχωρήσει ο εμβολιασμός και στο επόμενο διάστημα θα αποκτήσει η κοινωνία την ανοσία που απαιτείται για να ανακοπεί η πανδημία και να βγούμε από αυτή την επώδυνη κατάσταση που μας έχει στοιχίσει σε όλους μας. Το σημαντικό είναι να μην χαλαρώσουμε, να προσέχουμε και να τηρούμε τα μέτρα μέχρι να ξεπεραστεί το πρόβλημα», σημείωσε ο Μητροπολίτης στις δηλώσεις του που και εκείνος έχει θρηνήσει μέλη της οικογένειάς του από τον κορωνοϊό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ