Τρίτη, 6 Ιουνίου, 2023

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ – Ζωή με το θάνατό του έδωσε 59χρονος από την Πρέβεζα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε τις βραδινές ώρες της Πέμπτης, η λήψη οργάνων που προσφέρθηκαν για δωρεά, από νοσηλευόμενο ασθενή με εγκεφαλικό θάνατο, στην  Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων. 
Ένας 59χρονος από την Πρέβεζα, έδωσε ζωή με το θάνατό του, αφού η οικογένειά του έλαβε τη σπουδαία απόφαση να προχωρήσει η διαδικασία της δωρεάς οργάνων.
Αμέσως μόλις έγινε γνωστή η απόφαση της οικογένειας στήθηκε μία ολόκληρη επιχείρηση στο ΠΓΝΙ καταρχάς για τις απαραίτητες χειρουργικές επεμβάσεις και στη συνέχεια για τις αερομεταφορές των οργάνων.
Αεροπλάνο με γιατρούς από την Ιταλία προσγειώθηκε μετά τα μεσάνυχτα στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων, προκειμένου να παραλάβει και να μεταφέρει στην Ιταλία την καρδιά του δότη, ενώ αεροπλάνο έφτασε και από την Αθήνα, παραλαμβάνοντας το ήπαρ του δότη, που μεταμοσχεύθηκε σε ασθενή στο Λαϊκό Νοσοκομείο.
Οι νεφροί του δότη μεταμοσχεύτηκαν σε χρόνιους νεφροπαθείς, που βρισκόταν στη λίστα αναζήτησης νεφρικού μοσχεύματος, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.
Η διοίκηση του ΠΓΝΙ με ανακοίνωσή της ευχαριστεί βαθύτατα τους οικείους του θανόντος οι οποίοι είχαν το μεγαλείο, όπως αναφέρει, να προσφέρουν ζωή σε συνάνθρωπους μας. «…επίσης το προσωπικό της ΜΕΘ που ανέλαβε τις διαδικασίες της δωρεάς οργάνων την Αναισθησιολογική Κλινική και τις χειρουργικές ομάδες λήψης των οργάνων (χειρουργική ομάδα ΠΓΝΙ για την λήψη των νεφρών, χειρουργική ομάδα Λαϊκού Νοσοκομείου για τη λήψη του ήπατος και καρδιοχειρουργική ομάδα του Μπάρι Ιταλίας για την λήψη της καρδιάς), οι οποίοι διεκπεραίωσαν το δύσκολο αυτό έργο υπό τον γενικό συντονισμό του ΕΟΜ και της τοπικής συντονίστριας Ηπείρου του ΕΟΜ», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ