Παρασκευή, 31 Μαρτίου, 2023

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ – «Το φετινό Πάσχα να οριοθετήσουμε τις αξίες της ζωής»

Με αναφορές στην πανδημία και τη διαχείριση της στην Ήπειρο, αλλά και με νέα έκκληση προς τους νέους, το φετινό πασχαλινό μήνυμα του Αλ. Καχριμάνη

 

Με κύρια χαρακτηριστικά τις αναφορές στη διαχείριση της πανδημίας στην Ήπειρο, τους χειρισμούς από όλους τους Ηπειρώτες το επόμενο διάστημα και με μια ακόμη έκκληση προς τους νέους της περιοχής μας, ο Περιφερειάρχης, Αλέξανδρος Καχριμάνης, στέλνει το δικό τους πασχαλινό μήνυμα.

Αρχικά ο κ. Καχριμάνης επισημαίνει: «Για δεύτερη συνεχή χρονιά γιορτάζουμε το Άγιο Πάσχα κάτω από ειδικές συνθήκες,  με περιορισμούς στις μετακινήσεις και στις  συνηθισμένες δραστηριότητές μας. Καλούμαστε να το γιορτάσουμε στα σπίτια μας, με τους στενούς μας συγγενείς, μακριά από φιλικά μας πρόσωπα και χωρίς επισκέπτες. Η νέα καθημερινότητα δεν αλλοιώνει το νόημα της μεγαλύτερης γιορτής της Χριστιανοσύνης, Αντίθετα, η  αποτροπή της διασποράς του κορωνοϊού, αποτελεί πράξη ευθύνης και ένδειξη αλληλεγγύης προς τους συμπολίτες μας.

Η πανδημία επηρεάζει τη ζωή σε όλο τον πλανήτη. Η Ελλάδα, βιώνει και αυτή τις επιπτώσεις της. Το ίδιο και η Ήπειρος, που τα έχει καταφέρει αρκετά καλύτερα από άλλες περιοχές».

Και στη συνέχεια επισημαίνει και τα εξής: «Σήμερα στρέφουμε τα βλέμματά μας σε εκείνους που νοσηλεύονται. Συμμετέχουμε στον πόνο όσων θρηνούν αγαπημένα τους πρόσωπα. Ευχαριστούμε και στηρίζουμε όλους εκείνους που δίνουν την πολύμηνη μάχη στα νοσοκομεία, στις δομές Υγείας και σε άλλες υπηρεσίες παρέχοντας ιατρική και  παντός άλλου βοήθεια στους ασθενείς. Γνωρίζουμε ότι όλοι αυτοί βιώνουν έναν «Γολγοθά». Ο Εμβολιασμός φέρνει το χαρμόσυνο νέο ότι η «Ανάσταση» της κοινωνικής και οικονομικής κανονικότητας είναι πολύ κοντά.

Αν δεν υπάρχει ζωή, όλα τα υπόλοιπα δεν έχουν καμία σημασία και αξία.

Γι’ αυτό ζητώ από όλους και ειδικά από τους νέους να κάνουν λίγο ακόμη υπομονή.

Γνωρίζουμε ότι το επόμενο διάστημα δεν θα είναι εύκολο. Όμως όπως η Σταύρωση του Χριστού, οδήγησε στη λύτρωση του Ανθρώπου, έτσι και η «σταύρωση» από την πανδημία μπορεί να αλλάξει την κοινωνία προς το καλύτερο. Η Ανάσταση του Χριστού είναι η εορτή των εορτών της Ορθοδοξίας. Διδάσκει την Αγάπη, την Αλληλεγγύη, την ταπείνωση και την μετριοφροσύνη.

Χωρίς αυτά ο άνθρωπος είναι κατά βάση δυστυχισμένος Αποκτά σκληρότητα   που  μεταφέρεται και στην καθημερινότητά του. Το φετινό Πάσχα ας αναστοχαστούμε και ας οριοθετήσουμε τις προτεραιότητες και τις αξίες της ζωής.

Εύχομαι το Άγιο Φως της Ανάστασης να φωτίζει τις καρδιές, ο Αναστάς Χριστός να  στηρίζει τον καθημερινό αγώνα για μια καλύτερη κοινωνία  και να χαρίζει Υγεία, χωρίς την οποία τα πάντα είναι μάταια.

Χριστός Ανέστη – Χρόνια Πολλά».

 

Επιμέλεια: Βασίλης Λούπας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ