Κυριακή, 23 Ιανουαρίου, 2022

Το σακίδιο περιείχε τελικά μόνο ρούχα!

Ένας πυροτεχνουργός της ΕΛ.ΑΣ. χρειάστηκε να βρεθεί χθες το πρωί σε πεζοδρόμιο της οδού 8ης Μεραρχίας για να ελέγξει ένα εγκαταλειμμένο σακίδιο.

Συγκεκριμένα λίγο μετά τις 11.00 χθες το πρωί εργαζόμενοι παρακείμενου καταστήματος στην 8η Μεραρχίας ειδοποίησαν άμεσα την Αστυνομία και για μία περίπου ώρα, το ένα ρεύμα κυκλοφορίας στην οδό αποκλείστηκε από ισχυρές δυνάμεις, ώστε να ελεγχθεί το σακίδιο, το οποίο όπως αποδείχθηκε περιείχε τελικά ρούχα, προσωπικά αντικείμενα και έγγραφα.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν στους αστυνομικούς, ότι μία ομάδα προσφύγων – μεταναστών κινήθηκε νωρίτερα από το σημείο αυτό προς την οδό Παπανδρέου και προς τον σταθμό του Υπεραστικού ΚΤΕΛ και πιθανότατα το σακίδιο ανήκει σε κάποιον εξ αυτών, όμως θα έπρεπε να διαπιστωθεί το περιεχόμενό του, ειδικά τη στιγμή που παρότι είχε περάσει αρκετή ώρα, δεν το είχε αναζητήσει κανείς.

Έτσι, πυροτεχνουργός της Αστυνομίας έφτασε στο σημείο και μετά την κατάλληλη προετοιμασία προσέγγισε το σακίδιο και με προσεκτικές κινήσεις το άνοιξε από το κάτω μέρος, διαπιστώνοντας τελικά, ότι περιείχε μόνο ρούχα και προσωπικά αντικείμενα, δίνοντας το σήμα λήξης της επιχείρησης, που αναστάτωσε τη γύρω περιοχή για μία περίπου ώρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ