Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου, 2023

ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ – Συγκρατημένη αισιοδοξία για αύξηση της κίνησης

Συγκρατημένα αισιόδοξος για αύξηση της επιβατικής κίνησης, προς το τέλος Δεκεμβρίου, εμφανίστηκε χθες σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ νομού Ιωαννίνων, Γρηγόρης Γκίκας.

Ο κ. Γκίκας σε δηλώσεις του, σημείωσε πως προς το τέλος του Δεκεμβρίου, με το κλείσιμο των σχολείων και των πανεπιστημίων αναμένεται να αυξηθούν και οι μετακινήσεις με τα λεωφορεία.

Η κίνηση αυτή την περίοδο είναι υποτονική καθώς μετά το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου αλλά και τις μετακινήσεις στις 17 Νοεμβρίου τώρα υπάρχει μια υποτονική κατάσταση που παρουσιάζεται κάθε χρόνο τέτοια εποχή. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα «κενό» διάστημα καθώς οι μετακινήσεις περιορίζονται.

Την ίδια ώρα η ακρίβεια σε καύσιμα αποτυπώνεται και στα κόστη μετακινήσεων του υπεραστικού ΚΤΕΛ. Το πετρέλαιο ακριβαίνει και μαζί ακριβαίνει και το κόστος που απαιτείται για ένα δρομολόγιο Αθήνα – Γιάννενα. Ωστόσο, η διοίκηση του Υπεραστικού ΚΤΕΛ παραμένει ψύχραιμη: «Τα καταφέραμε και με πιο δύσκολες συνθήκες, θα τα καταφέρουμε και τώρα» λέει ο κ. Γκίκας.

Η ακρίβεια πλήττει τους πάντες και μειώνεται ο αριθμός των μετακινήσεων από τους επιβάτες. «Υπάρχει ακρίβεια και ανησυχία αλλά προσπαθούμε να βρούμε ισορροπίες και να τις διατηρήσουμε. Τα ταξίδια μειώνονται εξαιτίας του κόστους της καθημερινής διαβίωσης που ολοένα και ανεβαίνει. Θα κάνουμε τον αγώνα μας και θα περιμένουμε να σταθεροποιηθεί η κατάσταση που επιδεινώνεται με την πανδημία και την ανησυχία που υπάρχει σε όλους μας» ανέφερε ο κ. Γκίκας.

Τέλος, ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ ρωτήθηκε για το έργο Ιωάννινα – Κακαβιά για να απαντήσει πως όταν ολοκληρωθεί θα δημιουργήσει νέες προοπτικές στην σύνδεση της πόλης με την γειτονική Αλβανία και θα διευρύνει τις εμπορευματικές σχέσεις των δυο χωρών. Μεγάλης σημασίας έργο και ο Ε65 που όταν ολοκληρωθεί, σύμφωνα με τον κ. Γκίκα, θα διευκολύνει τις συγκοινωνίες προς νομούς της χώρας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ