Πέμπτη, 23 Μαρτίου, 2023

«ΑΛΜΑ» ΤΖΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Θεαματική άνοδο κατέγραψε ο τζίρος των επιχειρήσεων τον Οκτώβριο, εξέλιξη που αφενός αντανακλά το αποτύπωμα των ανατιμήσεων, αφετέρου δείχνει τις αντοχές στην κατανάλωση.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή, για το σύνολο των επιχειρήσεων της οικονομίας με υποχρέωση τήρησης διπλογραφικών βιβλίων, για τις οποίες υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία σε μηνιαία βάση, ο κύκλος εργασιών τον Οκτώβριο 2022 σκαρφάλωσε στα 32,683 δισ. ευρώ, από 25,116 δισ. ευρώ τον περυσινό Οκτώβριο.

Τη μεγαλύτερη αύξηση στον κύκλο εργασιών τον φετινό Οκτώβριο σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2021 παρουσίασαν οι επιχειρήσεις του τομέα Εκπαίδευση, κατά 49,1%, ενώ τη μικρότερη αύξηση παρουσίασαν οι επιχειρήσεις του τομέα Δραστηριότητες Σχετικές με την Ανθρώπινη Υγεία και την Κοινωνική Μέριμνα, κατά 1,4%.

Σε επίπεδο τριμήνου, για το σύνολο των επιχειρήσεων και των δραστηριοτήτων της οικονομίας, ο κύκλος εργασιών το γ’ τρίμηνο τους έτους ανήλθε σε 133,266 δισ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 42,8% σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο του 2021, οπότε και είχε διαμορφωθεί σε 93,341 δισ. ευρώ. Τη μεγαλύτερη αύξηση στον κύκλο εργασιών το γ’ τρίμηνο σε σύγκριση με το ίδιο διάστημα του 2021 παρουσίασαν οι επιχειρήσεις του τομέα της μεταποίησης.

(A.)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ