Πέμπτη, 8 Ιουνίου, 2023

ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ…

Όλο και πιο συχνά πλέον, οι άνθρωποι των Μέσων Ενημέρωσης, γίνονται αποδέκτες ενημερωτικών σημειωμάτων από την Αστυνομία, σύμφωνα με τα οποία οι υποθέσεις ηλεκτρονικής ή τηλεφωνικής απάτης με θύματα, κυρίως, ηλικιωμένους, αυξάνονται με ταχύτατους ρυθμούς.

Μόνο στην Ήπειρο, τους τελευταίους μήνες έχουμε αρκετές επιβεβαιωμένες τέτοιες υποθέσεις, ενώ σύμφωνα και με δικές μας πληροφορίες, όλο και κάποιος γνωστός μας, έχει συγγενή του που δέχθηκε ύποπτο τηλεφώνημα ή e-mail.

Ωστόσο, θεωρούμε πως πέρα από την πραγματικά ουσιώδη προσπάθεια της ΕΛ.ΑΣ. για ενημέρωση των πολιτών, για αυτές τις υποθέσεις και τις ανάλογες οδηγίες που συχνά δημοσιεύει, όλοι μας, όσοι έχουμε ηλικιωμένους συγγενείς οφείλουμε και οι ίδιοι να τους ενημερώσουμε για όλα αυτά που συμβαίνουν και κυρίως για τους τρόπους που οι επιτήδειοι πλησιάζουν τα «θύματά» τους.

Με τον τρόπο αυτό, ίσως τελικά αποφύγουμε και πολλές άλλες τέτοιες περιπτώσεις ηλεκτρονικής ή τηλεφωνικής εξαπάτησης, καθώς είναι βέβαιο πως οι άνθρωποι κάποιας ηλικίας, μπορεί να μην ενημερώνονται πάντα για όσα συμβαίνουν γύρω μας!

[Β.Λ.]

ΔΗΜΟΦΙΛΗ