Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

ΚΑΛΥΨΗ 53% ΣΤΙΣ ΜΕΘ ΤΗΣ 6ης ΥΠΕ

Στο όριό τους λειτουργούν οι μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) για ασθενείς με Covid-19 στη Θεσσαλονίκη, ενώ υψηλά ποσοστά πληρότητας καταγράφονται και στην Αττική.

Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας, σε όλη τη χώρα λειτουργούν συνολικά 1.177 κλίνες ΜΕΘ. Από αυτές, 914 είναι κατειλημμένες και 263 κενές (ποσοστό 22%).

Οι γενικές ΜΕΘ (non Covid) είναι σήμερα 589, οι 451 είναι κατειλημμένες και οι 138 κενές (ποσοστό 23,5%). Οι ΜΕΘ-Covid είναι σήμερα 588. Από αυτές, 463 είναι κατειλημμένες και 125 κενές (ποσοστό 21%).

Παράλληλα, σε ότι αφορά την 6η ΥΠΕ, όπου υπάγεται και η Ήπειρος, υπάρχουν 47 κλίνες, εκ των οποίων 25 κατειλημμένες και 22 κενές (ποσοστό 53%), ενώ σε ότι αφορά τους νοσηλευόμενους σε Πελοπόννησο, Ιόνια Νησιά, Δυτική Ελλάδα και Ήπειρο, βρίσκονται 233 (από τις 578 διαθέσιμες κλίνες).

(A.)

 

«ΤΟ ΠΟΥΓΚΙ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ»

Μία ακόμη αξιέπαινη πρωτοβουλία με στόχο να βοηθηθούν όσοι έχουν ανάγκη τις ημέρες των εορτών.

Η Ενοριακή Μέριμνα Περιβλέπτου και τα μέλη του Εικαστικού Εργαστηρίου Περιβλέπτου συνεχίζοντας την προσπάθεια για βοήθεια στους συνανθρώπους μας, που βρίσκονται σε ανέχεια και που αυξάνονται δυστυχώς καθημερινά, ειδικά αυτές τις επώδυνες για όλους ημέρες της πανδημίας, κατασκεύασαν το «πουγκί της αγάπης».

Αγοράζοντας κάποιος το χειροποίητο αυτό κομψοτέχνημα συμβολικής χρηματικής αξίας ίσης με αυτής της πρόσκλησης του δείπνου αγάπης, που η Ενορία παραδοσιακά ετοίμαζε κάθε χρόνο την περίοδο των Χριστουγέννων, συμβάλλει ώστε να γίνει πράξη η επιθυμία για προσφορά των απαραίτητων αγαθών στους μη έχοντες «τόν ἄρτον τόν ἐπιούσιον».

(A.)

 

ΑΝΟΙΞΕ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΓΙΑ ΤΑ 800 ΕΥΡΩ

Άνοιξε το πληροφοριακό σύστημα «Εργάνη» πριν από λίγο, σήμερα Κυριακή 15 Νοεμβρίου το απόγευμα, για τις δηλώσεις αναστολών συμβάσεων εργασίας του μηνός Νοεμβρίου για το επίδομα των 800 ευρώ.

Εργοδότες κλειστών και πληττόμενων επιχειρήσεων μπορούν να υποβάλλουν τις δηλώσεις των αναστολών συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων τους, έως τις 24 Νοεμβρίου οι εργοδότες των κλειστών επιχειρήσεων και έως τις 7 Δεκεμβρίου οι εργοδότες των πληττόμενων επιχειρήσεων.

Το υπουργείο Εργασίας εξέδωσε αναλυτικές οδηγίες για την συμπλήρωση των δηλώσεων αναστολών Νοεμβρίου που θα ακολουθούν τις ημερομηνίες των τοπικών ή εθνικών lockdown.

Δεδομένου ότι υπάρχουν διαφορετικές ημερομηνίες έναρξης στην επιβολή των έκτακτων περιοριστικών μέτρων: Ανά επιδημιολογικό επίπεδο, ή ανά περιφερειακή ενότητα, ή ανά την επικράτεια για τον μήνα Νοέμβριο,

Ακόμη, σημειώνεται ότι μπορούν να υποβληθούν περισσότερες δηλώσεις ανά περίπτωση κλειστών και πληττόμενων, ώστε να συμφωνούν οι περιφερειακές ενότητες και οι ημερομηνίες έναρξης της κάθε περίπτωσης.

Επίσης, για κάθε εργαζόμενο, σε δύο ή παραπάνω εργοδότες,  η αποζημίωση ειδικού σκοπού που θα λάβει υπολογίζεται λαμβάνοντας υπόψη το σύνολο των ημερών αναστολής του (το τυχόν κοινό διάστημα ημερών αναστολής προσμετράται μια φορά και δεν αθροίζεται) και ως ποσό αναφοράς λογίζεται το ποσό των  800 ευρώ που αντιστοιχούν σε 30 ημέρες.

(A.)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ