28χρονη με κορωνοϊό γέννησε με φυσιολογικό τοκετό

Ένα υγιέστατο κοριτσάκι έφερε στον κόσμο μία 28χρονη γυναίκα, που λίγες ημέρες πριν τον τοκετό προσβλήθηκε από κορωνοϊό και νοσηλεύθηκε στη Μονάδα Λοιμωδών του ΠΓΝΙ, για καθημερινή παρακολούθηση, μετά από απόφαση της επίκουρης καθηγήτριας – Λοιμωξιολόγου Ειρήνης Χριστάκη και του διευθυντή της Μαιευτικής – Γυναικολογίας, καθηγητή κ. Μηνά Πασχόπουλου.

Η άριστη συνεργασία των ιατρών και του προσωπικού των αρμόδιων τμημάτων του ΠΓΝΙ, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, η διοίκηση του νοσοκομείου, απέφερε αποτελέσματα και κυρίως, την αποφυγή του τοκετού με καισαρική τομή, όπως συνηθίζεται για την ενεργό νόσο στη χώρα μας.

Τα σημεία έναρξης του τοκετού εμφανίστηκαν με τη ρήξη των υμένων στις 26 Οκτωβρίου και παρακολουθώντας εντατικά και ψύχραιμα την εξέλιξή του, αλλά και με πρώτη προτεραιότητα την υγεία της μητέρας και του εμβρύου αποφασίστηκε από τον εφημερεύοντα Επιμελητή Β’Μούλια Ερρίκο και τους ειδικευόμενους Ιατρούς Δαλκαλίτση Αλέξανδρο, Φλίνδρη Στέφανο και Αδάμο Αντώνιο, διατηρώντας συνεχή ενημέρωση του Διευθυντή του τμήματος, να διεκπεραιωθεί ο τοκετός διά της φυσιολογικής οδού.

Η ιατρική πράξη που είναι συνυφασμένη με το να ακολουθεί πιστά της νεότερες εξελίξεις επέφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα και την ίδια μέρα  η 28χρονη έφερε στη ζωή ένα υγιέστατο κοριτσάκι που παραμένει στη Μονάδα Νεογνών για παρακολούθηση, ενώ και η ίδια νοσηλεύεται στη Μαιευτική Α σε άριστη κατάσταση.