Τρίτη, 9 Μαρτίου, 2021

«ΖΩΣΙΜΑΔΕΣ» – Υποχρέωση του εργολάβου η αποκατάσταση των ζημιών στο ταρτάν

Ο εργολάβος που κατασκεύασε το ταρτάν στίβου στους «Ζωσιμάδες» υποχρεούται να αποκαταστήσει τις ζημιές και τις αστοχίες που έχουν εντοπιστεί σε αυτό, ώστε στη συνέχεια η ΓΓΑ να παραλάβει το έργο.

Αυτό φαίνεται πως προκύπτει από την επίσκεψη κλιμακίου των τεχνικών υπηρεσιών της ΓΓΑ στα Γιάννενα, όπου την Τετάρτη και την Πέμπτη βρέθηκαν στο Εθνικό Στάδιο ελέγχοντας το έργο και την κατάσταση του ταρτάν, καθώς αυτό δεν έχει ακόμη παραληφθεί. Σε πολλά σημεία του ταρτάν υπάρχουν σοβαρές ζημιές, που εκτιμάται, ότι οφείλονται κατά κύριο λόγο σε κατασκευαστικές αστοχίες ή παραλείψεις και πληροφορίες αναφέρουν πως το κλιμάκιο ζήτησε από τον ανάδοχο την αποκατάστασή τους, για να κλείσει και τυπικά αλλά και ουσιαστικό το έργο.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του της Επιτροπής Διοίκησης του ΠΕΑΚΙ, Παντελής Κολόκας που βρέθηκε μαζί με το Δ.Σ. στους «Ζωσιμάδες», όπως όμως και στη Λιμνοπούλα, όπου έγινε ο αντίστοιχος έλεγχος στον πλαστικό χλοοτάπητα, οι φθορές και τα προβλήματα μπορούν να επιδιορθωθούν σύμφωνα με τους τεχνικούς, όμως αυτό δε μπορούσε να γίνει από την Ε.Δ. που δεν έχει την αρμοδιότητα παραλαβής του έργου.

«Εκτιμώ, ότι μόλις βελτιωθούν και οι καιρικές συνθήκες και δούμε το πόρισμα του κλιμακίου θα ξεκινήσει η διαδικασία των εργασιών και σύντομα θα δούμε την κατάσταση να βελτιώνεται και να είναι αυτή που όλοι επιθυμούσαμε από την αρχή», ανέφερε ο κ. Κολόκας.

Αναφορικά με τον πλαστικό χλοοτάπητα στο γήπεδο ποδοσφαίρου της Λιμνοπούλας αυτό που επισημάνθηκε, ήταν ότι δε θα πρέπει να γίνεται αλόγιστη χρήση του από τα σωματεία ή και τους πολίτες που το χρησιμοποιούν, αλλά θα πρέπει να τεθούν περισσότερο αυστηροί και συγκεκριμένοι όροι και κανόνες λειτουργίας του γηπέδου και χρήσης του χλοοτάπητα, για να παραταθεί η διάρκεια ζωής του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ