Πέμπτη, 23 Μαρτίου, 2023

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ-Συντονιστική σύσκεψη ενόψει χειμερινής περιόδου

Στο επίκεντρο θέματα προετοιμασίας όλων των εμπλεκόμενων για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων προβλημάτων από χιονοπτώσεις και παγετό στο οδικό δίκτυο

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες υπό τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη, για τον βέλτιστο συντονισμό όλων των συναρμόδιων φορέων ενόψει της χειμερινής περιόδου.

Μετείχαν ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου, ο γενικός διευθυντής Συντονισμού της ΓΓΠΠ, Φοίβος Θεοδώρου, ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής αρμόδιος για θέματα Πολιτικής Προστασίας και Περιβάλλοντος, Βασίλειος Κόκκαλης, ο διοικητής του Εθνικού Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων (ΕΣΚΕΔΙΚ), υποστράτηγος ΠΣ Σπύρος Βαρσάμης, ο υποστράτηγος της Ελληνικής Αστυνομίας, Ελευθέριος Γκαρίλας, καθώς και εκπρόσωποι του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Έλαβαν επίσης μέρος εκπρόσωποι όλων των παραχωρησιούχων διαχείρισης Εθνικού Οδικού Δικτύου.

Συζητήθηκαν θέματα προετοιμασίας όλων των εμπλεκόμενων για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων προβλημάτων από χιονοπτώσεις και παγετό στο οδικό δίκτυο ενόψει χειμερινής περιόδου.

Επισημάνθηκαν ζητήματα που αφορούν στη βελτίωση της συνεργασίας και του συντονισμού μεταξύ των συναρμόδιων φορέων για την αποφυγή καταστάσεων εκτάκτου ανάγκης, σύμφωνα και με το Γενικό Σχέδιο για την Αντιμετώπιση Εκτάκτων Αναγκών και Άμεση/Βραχεία Διαχείριση των Συνεπειών από την Εκδήλωση Χιονοπτώσεων και Παγετού με την κωδική ονομασία «Βορέας».

Επιβεβαιώθηκε, επίσης, η πλήρης ετοιμότητα όλων των συμμετεχόντων για την αντιμετώπιση κάθε προβλήματος που τυχόν ανακύψει, ενώ σημειώθηκε ιδιαίτερα η ανάγκη έγκαιρων και συντονισμένων παρεμβάσεων, καθώς όπως υπογράμμισε εμφατικά ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, «ο σωστός χρονισμός είναι η πιο κρίσιμη παράμετρος – κάθε παρέμβαση, κάθε προληπτικό μέτρο που ενδεχομένως χρειαστεί να ληφθεί, θα πρέπει να εφαρμοστεί στη σωστή χρονική στιγμή για να είναι αποτελεσματικό».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ