Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου, 2022

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΗΠΕΙΡΟΥ – Ενημερωτικά φυλλάδια και σχολικά προγράμματα σε μαθητές και γονείς

Για ακόμη μία χρονιά ένστολο προσωπικό των υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου βρέθηκε σε Δημοτικά Σχολεία της Ηπείρου κατά την έναρξη του νέου σχολικού έτους.

Όπως γίνεται σχεδόν παραδοσιακά, αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων διένειμαν ενημερωτικά φυλλάδια για την ασφαλή μετακίνηση των μαθητών, στην είσοδο του σχολικού συγκροτήματος της Ακαδημίας, με τον διοικητή του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων Γρηγόρη Καρρά να απευθύνει συστάσεις και οδηγίες προς τους γονείς και κηδεμόνες για την ασφαλή μεταφορά των παιδιών στο σχολείο.

Επιπλέον από χθες, πρώτη ημέρα εφαρμογής αυξημένων μέτρων τροχαίας για τη νέα σχολική χρονιά πραγματοποιήθηκαν στοχευμένοι έλεγχοι σε σχολικά λεωφορεία, οι οποίοι θα συνεχιστούν καθόλο το χρονικό διάστημα του σχολικού έτους. Παράλληλα τόνισε, ότι καθόλη τη διάρκεια του έτους, αστυνομικοί της Τροχαίας θα βρίσκονται και στις σχολικές αίθουσες για ενημερώσεις και διαλέξεις κυκλοφοριακής αγωγής.

Για το κυκλοφορικό πρόβλημα

Ερωτηθείς σχετικά με την πρόσφατη αναφορά του δημάρχου κ. Ελισάφ, ότι απαιτείται μεγαλύτερη επιτήρηση της Τροχαίας για την άμβλυνση του κυκλοφοριακού προβλήματος στην πόλη, ο κ. Καρράς τόνισε, ότι υπάρχει στενή συνεργασία με την δημοτική αρχή, πλην όμως είναι μία περίοδος στην οποία μία σειρά έργων βρίσκονται σε εξέλιξη στον αστικό ιστό της πόλης και αυτό αναπόφευκτα δημιουργεί προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Έτσι, συνέστησε στους οδηγούς να κάνουν υπομονή, μέχρι τα έργα να τελειώσουν, με τον κυκλικό κόμβο στο Δικαστικό να παραδίδεται μέχρι το τέλος του μήνα, αλλά να ξεκινά παράλληλα και το έργο στην Χαρ. Τρικούπη και το έργο της σύνδεσης της Νιάρχου με την περιφερειακή οδό, που αναμένεται να δημιουργήσει επίσης αρκετά προβλήματα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ