Κυριακή, 11 Απριλίου, 2021

ΔΕΥΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ-Σύντομα στο «φως» οι εκθέσεις των ορκωτών λογιστών

Ολοκληρώθηκαν οι εκθέσεις των ορκωτών λογιστών για την ΔΕΥΑΙ και θα παρουσιαστούν σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της επιχείρησης, όπως έκανε γνωστό, χθες, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος της Επιχείρησης, Άρης Μπαρτζώκας. Όπως σημείωσε πρόκειται για ακανθώδες ζήτημα καθώς για την μισθοδοσία των εργαζομένων είναι σε εκκρεμότητα 12 δίκες.

Ο κ. Μπαρτζώκας αναφέρθηκε στα αίτια που προκάλεσαν το πρόβλημα στην ύδρευση της πόλης και οδήγησαν στην πολύωρη διακοπή υπογραμμίζοντας ότι θα μπορούσε να είχε προβλεφθεί αν υπήρχαν θολόμετρα. Η ΔΕΥΑΙ προχωρά σε εκπόνηση μελέτης ώστε να γίνει η τοποθέτησή τους προκειμένου να αντιμετωπίζεται έγκαιρα κάθε ανάλογο πρόβλημα στο μέλλον.

Υπογράμμισε ότι η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για την έγκριση της σύμβασης που αφορά στην επέκταση του βιολογικού αποτελεί ένα πολύ σημαντικό γεγονός για την πόλη καθώς το συγκεκριμένο έργο δίνει οριστική λύση. Απαντώντας σε θέματα που είχαν τεθεί από την αντιπολίτευση ξεκαθάρισε ότι δεν υπήρξε καμία καθυστέρηση αποστολής του φακέλου του έργου στο Ελεγκτικό καθώς εκκρεμούσε απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Όταν αυτή εκδόθηκε τότε έγινε και η αποστολή για τον έλεγχο της σύμβασης.

Ο κ. Μπαρτζώκας έκανε γνωστή την πρόθεση της ΔΕΥΑΙ να προχωρήσει σε συνεργασία με ιδιώτες ώστε να γίνεται τακτική καταμέτρηση στην κατανάλωση νερού σε περιοχές εκτός του αστικού ιστού. Έτσι θα δοθεί η δυνατότητα οι καταναλωτές των περιοχών αυτών να λαμβάνουν λογαριασμούς ανά τετράμηνο. Η «Ενότητα Πολιτών» Για τα θέματα της ΔΕΥΑΙ, χθες ο επικεφαλής της «Ενότητας Πολιτών», Θ. Μπέγκας σχολίασε τις ανακοινώσεις για την εξέλιξη του διαγωνισμού που αφορά στην αναβάθμιση και επέκταση του βιολογικού καθαρισμού και τη διαχείριση της λυματολάσπης.

Σε ότι αφορά το πρώτο έργο, τόνισε πως είναι μόλις το πρώτο βήμα μπροστά που κάνει η σημερινή διοίκηση της ΔΕΥΑΙ μετά από ενάμιση χρόνο, αφού επέλεξε να μην δώσει ούτε μια μάχη, αλλά αντίθετα να «συνεργαστεί» με τον χρόνο και την αδράνεια. Αναφορικά δε με τη διαχείριση της λυματολάσπης, τόνισε πως η διοίκηση της ΔΕΥΑΙ προσπαθεί να παραπλανήσει τους πολίτες με πλασματικά στοιχεία εξοικονόμησης πόρων, την ώρα που αν δεν είχε ακυρώσει τον διαγωνισμό που η προηγούμενη διοίκηση της Επιχείρησης είχε κάνει, αυτή τη στιγμή η λυματολάσπη θα είχε απομακρυνθεί.

Ο επικεφαλής της «Ενότητας Πολιτών», αναφέρθηκε επίσης στα πολλά και επαναλαμβανόμενα προβλήματα λειτουργίας της ΔΕΥΑΙ, τονίζοντας πως ευτυχώς η κακοκαιρία «Μήδεια» πέρασε για λίγο από την περιοχή μας, γιατί σε διαφορετική περίπτωση «δεν ξέρουμε τι άλλο θα μας έμελε, αφού η ΔΕΥΑΙ πιάστηκε για ακόμα μια φορά στον ύπνο». Ο κ. Μπέγκας ξεκαθάρισε ότι δεν έχει καμία διάθεση να ασκήσει κριτική με όρους λαϊκισμού για την πολύωρη διακοπή νερού την ημέρα που η «Μήδεια» περνούσε από την περιοχή μας, προσθέτοντας ότι για το λόγο αυτό η παράταξή του δεν εξέδωσε εν θερμώ καμία ανακοίνωση τις ημέρες εκείνες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ