Κυριακή, 11 Απριλίου, 2021

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ-Νέο «καμπανάκι» για τις εικόνες συνωστισμού στην πόλη

Η πορεία της πανδημίας στην περιοχή αποτέλεσε το βασικό αντικείμενο για το οποίο ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο, χθες Δευτέρα, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Μωυσής Ελισάφ.

Η πορεία της πανδημίας στην περιοχή αποτέλεσε το βασικό αντικείμενο για το οποίο ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο, χθες Δευτέρα, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Μωυσής Ελισάφ. Όπως είπε η κατάσταση είναι δύσκολη και η περιοχή εδώ και δύο βδομάδες βρίσκεται κοντά στο «κόκκινο». Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε τα ενεργά κρούσματα της τελευταίας εβδομάδας ανέρχονται σε 124.

Στο Νοσοκομείο «Χατζηκώστα» νοσηλεύονται 16 ασθενείς σε κλίνες Covid και τέσσερις σε ΜΕΘ ενώ στο Πανεπιστημιακό νοσηλεύονται 25 ασθενείς στις Μονάδες Λοιμωδών. Το νοσοκομείο που δέχεται πίεση αυτό το διάστημα είναι της Άρτας. «Η λήψη επιπρόσθετων μέτρων όταν δεν τηρούνται αυτά που ισχύουν είναι μία ανέξοδη υπόθεση» τόνισε ο Δήμαρχος σημειώνοντας την ανάγκη τήρησης των μέτρων. Μάλιστα τόνισε ότι η κατάσταση που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στην πόλη, με εικόνες συνωστισμού, είναι ιδιαίτερα ανησυχητική.

«Χρειάζεται η μέγιστη επαγρύπνηση καθώς κάθε επιπλέον μέτρο θα πλήξει την αγορά», υπογράμμισε ο Δήμαρχος σημειώνοντας ότι το ενθαρρυντικό είναι ο ικανοποιητικός ρυθμός του εμβολιασμού. Παράλληλα, η Όλυ Τσουμάνη στάθηκε από την πλευρά της στις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού στα νοσοκομεία, που δημιουργούν, όπως είπε το μείζον πρόβλημα στις δομές υγείας, ενώ για το νοσοκομείο «Χατζηκώστα» και για τα κρούσματα σε υγειονομικούς τόνισε, πως αποτελεί πέραν των υπολοίπων και ένα κακό παράδειγμα για ανεπαρκή ιχνηλάτηση εντός του νοσοκομείου.

Ζήτησε επίσης και ενημέρωση από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Οικονομικών Φ. Βάββα σχετικά με το εάν στην πλατφόρμα στην οποία μπορούν οι πληττόμενοι επαγγελματίες του δήμου, να υποβάλλουν αίτηση απαλλαγής από τα ανταποδοτικά, για το 2021, θα προστεθεί και η περίοδος από τον Μάρτιο μέχρι και το τέλος του 2020. Τα χθεσινά κρούσματα Εξάλλου, ασφυκτιούν ξανά οι ΜΕΘ της χώρας, καθώς ο αριθμός των ασθενών Covid-19 ξεπέρασε και πάλι, μετά από καιρό τους 400. Την ίδια ώρα, και τα νέα κρούσματα παραμένουν υψηλά, όπως και οι νέες απώλειες.

Πιο αναλυτικά, τη Δευτέρα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε πως τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.176, εκ των οποίων τέσσερα εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Οι νέοι θάνατοι ασθενών είναι 30 ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 6.534 θάνατοι. Το 95,7% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 406 (70,4% άνδρες), έναντι 391 προχθές και 248 την 1η Φεβρουαρίου. Σε ότι αφορά την Ήπειρο, χθες, καταγράφηκαν συνολικά 42 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα 19 στην Π.Ε. Ιωαννίνων, τα 14 στην Π.Ε. Θεσπρωτίας, 8 κρούσματα στην Π.Ε. Άρτας και ένα κρούσμα στην Π.Ε. Πρέβεζας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ