Κυριακή, 28 Μαΐου, 2023

ΔΗΜΟΣ ΒΟΡ. ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ -800.000 ευρώ για μονοπάτια και πεζοπορικές διαδρομές

Κατατέθηκε η πρόταση του Δήμου με στόχο να αναδειχθεί ένα ακόμη συγκριτικό πλεονέκτημα της περιοχής

Πρόταση με τίτλο «Μονοπάτια και πεζοπορικές διαδρομές Δήμου Βορείων Τζουμέρκων» κατέθεσε ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων στην πρόσκληση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας «Δημιουργία εθνικού δικτύου μονοπατιών και διαδρομών πεζοπορίας», που έχει ενταχθεί προς χρηματοδότηση από το Ταμείο Εθνικής Ανάκαμψης.

Η πρόταση περιλαμβάνει την ανάδειξη, σηματοδότηση και ψηφιοποίηση μονοπατιών και πεζοπορικών διαδρομών σε όλη την επικράτεια του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων. Ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 800.000 ευρώ, το μέγιστο που μπορεί να διεκδικήσει κάθε Δήμος με βάση την πρόσκληση.

«Πρόκειται για μια παρέμβαση κομβικής σημασίας, που θα αναδείξει ένα ακόμη συγκριτικό πλεονέκτημα της περιοχής μας, τη δυνατότητα της πεζοπορικής περιήγησης, με σύγχρονο τρόπο, μέσα στην εκπληκτικής ομορφιάς φύση του τόπου μας», αναφέρει αρχικά σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων, Γιάννης Σεντελές.

Στη συνέχεια ο κ. Σεντελές, προσθέτει και τα εξής: «Ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων δεν αφήνει αναξιοποίητο κανένα χρηματοδοτικό εργαλείο και έχει αναδειχτεί “πρωταθλητής” στην αξιοποίηση κονδυλίων από εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα. Πρέπει να σημειωθεί ότι το προηγούμενο χρονικό διάστημα, με κονδύλια του Δήμου, αναπτύχθηκαν μονοπάτια και πεζοπορικές διαδρομές συνολικού μήκους 45 χιλιομέτρων. Η πρόταση που κατατέθηκε, είναι απολύτως ώριμη και το έργο αναμένεται να ενταχθεί στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα του ΥΠΕΝ το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα».

Επιμέλεια: Βασίλης Λούπας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ