Κυριακή, 23 Ιανουαρίου, 2022

ΔΗΜΟΣ ΖΑΓΟΡΙΟΥ – Επιμένει για την επιδότηση της διαμονής σε ορεινούς προορισμούς και το καλοκαίρι

Ούτε βήμα πίσω δεν πρόκειται να κάνει ο Δήμος Ζαγορίου αναφορικά με την πρότασή του προς το υπουργείο Τουρισμού, πρόταση που είχε καταθέσει δημοσίως μάλιστα από το Πάπιγκο, παρουσία της υφυπουργού Σοφίας Ζαχαράκη τον περασμένο Ιούνιο, ο δήμαρχος Ζαγορίου Γεώρ. Σουκουβέλος.

Η συγκεκριμένη πρόταση αναφερόταν στην ειδική πρόβλεψη στο πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους», ώστε να επιδοτείται η διαμονή για ορεινούς προορισμούς και το καλοκαίρι, αλλά κυρίως το χειμώνα.

Η πανδημία από τη μία που έχει συσσωρεύσει μόνο προβλήματα στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, τα καταλύματα και τις επιχειρήσεις εστίασης και από την άλλη, ότι ακόμη και τώρα, που μετά από δύο χρόνια φάνηκαν τα πρώτα σημάδια αισιοδοξίας, ακολουθεί μία «νεκρή» περίοδος για τον τουρισμό, τουλάχιστον μέχρι το Πάσχα, καθιστά εξαιρετικά επίκαιρο το αίτημα.

Έτσι, ο κ. Σουκουβέλος σε δηλώσεις του την Τετάρτη, τόνισε, ότι ο δήμος θα επανακαταθέσει την πρότασή του σε συνεργασία και με την Ένωση Ξενοδόχων, ώστε να εξεταστεί και να υλοποιηθεί αν είναι εφικτό το συντομότερο.

«Είναι γεγονός, ότι μετά από δύο χρόνια, η επισκεψιμότητα στο Ζαγόρι και γενικότερα στους ορεινούς προορισμούς ήταν πολύ μεγάλη και αυτό έδωσε μία μεγάλη οικονομική τόνωση και στις περιοχές, αλλά και στις επιχειρήσεις που την είχαν ανάγκη. Τώρα μπαίνουμε σε μία περίοδο που δεν υπάρχει επισκεψιμότητα ή είναι εξαιρετικά μικρή και κάποιες επιχειρήσεις ήδη έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους, ή πρόκειται να το κάνουν εντός του μήνα. Μας απασχολεί η προοπτική της ένταξης των ορεινών περιοχών, όπως η δική μας στο πρόγραμμα του υπουργείου «Τουρισμός για όλους» με ξεχωριστά κριτήρια και χαρακτηριστικά, γιατί έτσι θεωρούμε, ότι μπορούν να στηριχθούν οι επιχειρήσεις και να μείνουν ζωντανές σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα στη διάρκεια του έτους και όχι μόνο στις εορταστικές περιόδους και τα τριήμερα», ανέφερε ο κ. Σουκουβέλος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ