Πέμπτη, 8 Ιουνίου, 2023

ΕΙΝΗ – Πανυγειονομική απεργία στις 23 Φεβρουαρίου

Κάλεσμα για συμμετοχή όλων των υγειονομικών στην πανυγειονομική απεργία που έχει προγραμματισθεί για τις 23 Φεβρουαρίου, απευθύνει με ανακοίνωσή της η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου.

Την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου, στα Γιάννενα έχει προγραμματισθεί συγκέντρωση στην Περιφέρεια Ηπείρου, στις 12.00 το μεσημέρι.

Η ΕΙΝΗ σε ανακοίνωσή της αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής: «Στις 23 Φεβρουαρίου απεργούμε. Το «ως εδώ, δεν πάει άλλο», που ακούγεται στους διαδρόμους των νοσοκομείων να ακουστεί δυνατά στο δρόμο και στις απεργιακές συγκεντρώσεις. Στα νοσοκομεία και τα Κ.Υ μόνο το προσωπικό ασφαλείας και οι εφημερεύοντες γιατροί.

Να διεκδικήσουμε και να απαιτήσουμε:

• Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Καμία απόλυση υγειονομικού, να επιστρέψουν στη δουλειά οι συνάδελφοι μας που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας με όλα τα ατομικά και συλλογικά μέτρα προστασίας.

• Άμεση εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ για επαναφορά των μισθών μας, των συντάξεων και του εφάπαξ στα επίπεδα πριν από τις περικοπές του 2012. Επαναφορά του 13ου – 14ου μισθού.

• Επίδομα ανθυγιεινής εργασίας. Άμεση ένταξη στα ΒΑΕ.

• Άμεση πληρωμή του συνόλου των δεδουλευμένων εφημεριών. Αυτοτελής φορολόγηση των τακτικών εφημεριών που είχαμε κατακτήσει με αγώνες και αφαιρέθηκε με τα μνημόνια. Αφορολόγητες οι πρόσθετες εφημερίες.

• Κατάργηση της υποχρεωτικής υπηρεσίας υπαίθρου ως προαπαιτούμενο για τη συμμετοχή στις εξετάσεις για την ειδικότητα. Κατάργηση κάθε σχεδίου για “foundation year” ή άλλου είδους φραγμών για τους νέους πτυχιούχους ιατρικής πριν την έναρξη ειδικότητας.

• Γενναία αύξηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό για το δημόσιο σύστημα υγείας. Επαναλειτουργία των νοσοκομείων που έχουν κλείσει όλα τα προηγούμενα χρόνια.

• Επίταξη του Ιδιωτικού Τομέα της Υγείας χωρίς όρους και προϋποθέσεις».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ