Τρίτη, 19 Οκτωβρίου, 2021

ΕΛ.ΑΣ. – Πολίτες και επιχειρηματίες τηρούν τα μέτρα

Από το Σάββατο μέχρι και χθες, σε όλη την Ήπειρο, δεν βρέθηκε στους ελέγχους της ΕΛ.ΑΣ., ανεμβολίαστος σε εσωτερικό χώρο καταστήματος

 

Τα μέτρα που οφείλουν να εφαρμόζουν, τηρούν πιστά, όπως αποδεικνύεται και στην πράξη, οι επιχειρηματίες και οι πολίτες της Ηπείρου, μέχρι και σήμερα.

Ειδικότερα, καμία παράβαση για παρουσία ανεμβολίαστου πελάτη σε εσωτερικό χώρο καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος δεν έχει καταγραφεί στην Ήπειρο από το Σάββατο, ημέρα έναρξης και εφαρμογής των νέων μέτρων στην εστίαση μέχρι και χθες.

Συνολικά, μέχρι και το βράδυ της Δευτέρας σε 1.140 ελέγχους που διενεργήθηκαν σε καταστήματα εστίασης και νυχτερινής διασκέδασης δεν βεβαιώθηκε καμία παράβαση, για παρουσία στο χώρο ατόμου, που δεν διέθετε το απαιτούμενο πιστοποιητικό εμβολιασμού, με τον προϊστάμενο του Γραφείου Ενημέρωσης της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, αστυνόμο Β’ Ηλία Μήτσιο, να κάνει λόγο για απόλυτη συμμόρφωση των επιχειρηματιών αλλά και των πολτών στο νέα μέτρα.

«Από την αρχή της πανδημίας μέχρι και σήμερα, η ΕΛ.ΑΣ ανέλαβε έναν ιδιαίτερα δύσκολο ρόλο στον έλεγχο τήρησης των μέτρων για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού. Από το Σάββατο και με την έναρξη ισχύος των νέων μέτρων, οι έλεγχοι έχουν ενταθεί σε καταστήματα εστίασης και διασκέδασης, όπου η είσοδος επιτρέπεται μόνο σε εμβολιασμένους πολίτες ή νοσήσαντες με την επίδειξη του σχετικού πιστοποιητικού. Γνωρίζουμε πόσο έχουν πληγεί οι επιχειρηματίες της εστίασης κατά τη διάρκεια της πανδημίας και πόσο δύσκολο είναι να κάνουν τους ελέγχους. Είναι όμως υποχρέωσή τους να ελέγχουν και τα πιστοποιητικά όπως και την ταυτοπροσωπία των ατόμων, που δείχνουν τα πιστοποιητικά. Στην Ήπειρο έχουν γίνει 1.140 έλεγχοι, χωρίς να διαπιστωθεί καμία παράβαση και αυτό δείχνει ότι υπάρχει υψηλό επίπεδο συμμόρφωσης και των επιχειρηματιών και τήρησης των μέτρων από τους πολίτες», ανέφερε ο κ. Μήτσιος.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το εάν έχει λυθεί το ζήτημα που δημιουργήθηκε με ανεμβολίαστους αστυνομικούς και εάν και κατά πόσον αυτοί έχουν το δικαίωμα να διενεργούν ελέγχους στο εσωτερικό των καταστημάτων, ο κ. Μήτσιος απάντησε λέγοντας, πως το ζήτημα αυτό το έχει λύσει εξαρχής η Πολιτεία, αφού ο αστυνομικός που δεν έχει εμβολιαστεί, υποχρεούται, για να εκτελεί την υπηρεσία του, να διαθέτει αρνητικό τεστ 48 ωρών ή μοριακό 72 ωρών. «Εξάλλου, να γνωρίζουν οι κάτοικοι της Ηπείρου, ότι το ποσοστό εμβολιασμού των αστυνομικών στην Ήπειρο, είναι στο 77% επομένως, είναι πολύ μικρή η πιθανότητα να βρεθεί κάποιος με έναν ανεμβολίαστο αστυνομικό στον έλεγχο, αλλά ακόμη κι αν αυτό συμβεί, ο αστυνομικός θα έχει σίγουρα αρνητικό τεστ», κατέληξε ο κ. Μήτσιος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ