Τρίτη, 19 Οκτωβρίου, 2021

Ναι στο εμβόλιο, όχι στην υποχρεωτικότητα

Ο υποχρεωτικής εμβολιασμός θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα, εκτιμά ο Σύλλογος Εργαζόμενων του ΠΓΝΙ

Σε… δύο βάρκες, ακολουθώντας τη γραμμή της ΠΟΕΔΗΝ επιχειρεί να πατήσει ο Σύλλογος Εργαζόμενων του ΠΓΝΙ, σχετικά με την εφαρμογή της απόφασης από 16 Αυγούστου για υποχρεωτικό εμβολιασμό στους υγειονομικούς, καθώς σε διαφορετική περίπτωση οδηγούνται σε καθεστώς αναστολής εργασίας, με παράλληλη αναστολή πληρωμής μισθού. Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων του ΠΓΝΙ τάσσεται υπέρ της ανάγκης καθολικού εμβολιασμού του πληθυσμού, αφετέρου όμως κατά της επιβαλλόμενης υποχρεωτικότητας συγκεκριμένων κατηγοριών πολιτών, όπως οι υγειονομικοί.

«Ο πρόσφατα ψηφισμένος νόμος περί «υποχρεωτικού εμβολιασμού» που μάλιστα συνδέεται με την εργασιακή κατάσταση των εργαζομένων, το μόνο που μπορεί να επιφέρει είναι πλήγμα στην πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος και στην λειτουργία του Ε.Σ.Υ.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Π.Γ.Ν.Ι. συντάσσεται με τις ενέργειες της Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν. ενάντια στις εισαγόμενες με τις διατάξεις των άρθρων 205 και 206 του ν. 4820/2021 ρυθμίσεις, οι οποίες αφορούν στην υποχρέωση επίδειξης ή προσκόμισης πιστοποιητικού ή βεβαίωσης εμβολιασμού κατά της COVID-19 ή νόσησης, από το Προσωπικό (μόνιμο ή με διαφόρων ειδών συμβάσεις) των Νοσοκομείων και λοιπών Υγειονομικών Ιδρυμάτων

Στο πλαίσιο αυτό:

α) Θα συμμετέχει ενεργά στην Απεργία – Αποχή κατά της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού των υγειονομικών και προνοιακών υπαλλήλων που θα προκηρύξει η Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

β) Καλεί όλους τους Εργαζομένους που έχουν εμβολιαστεί ή νοσήσει να ΜΗΝ καταθέσουν τα σχετικά δικαιολογητικά στην Υπηρεσία.

γ) Καλεί όλους τους Εργαζομένους να μείνουν ενωμένοι και να αποτρέψουν κάθε διχαστική ενέργεια που δημιουργεί εντάσεις και έριδες μεταξύ του Προσωπικού.

δ) Καλεί όλους τους ανεμβολίαστους συναδέλφους – που δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας αποτρεπτικά του εμβολιασμού – ελευθέρως και αυτοβούλως να προσέλθουν στον εμβολιασμό, θωρακίζοντας έτσι την υγεία τους αλλά και ενισχύοντας το τείχος ανοσίας έναντι της COVID-19.

Οι υγειονομικοί υπάλληλοι εμβολιασμένοι ή μη, τηρούν σχολαστικά τα μέτρα ατομικής προστασίας για να μην  θέτουν σε κίνδυνο τους ασθενείς, τους συναδέλφους και τον εαυτό τους. Αν και το 90% των υγειονομικών έχουν εμβολιαστεί, ο νόμος της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού το μόνο που κάνει είναι μας στοχοποιεί και να θέτει σε κίνδυνο την σταθερότητα του συστήματος Υγείας στην πιο κρίσιμη περίοδο, θέτοντας περίπου 10.000 Εργαζομένους εκτός Ε.Σ.Υ», αναφέρει η ανακοίνωση.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ