Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου, 2022

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ – Στερεύουν τα αποθέματα αίματος

Έκκληση στους αιμοδότες απευθύνει το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο καθώς η έλλειψη αίματος είναι μεγάλη, ενώ εξίσου σημαντικές είναι οι ανάγκες και στο Νοσοκομείο «Χατζηκώστα».

Όπως επισημαίνει η Διευθύντρια του τμήματος Αιμοδοσίας Ελευθερία Ζερβού, το τελευταίο διάστημα παρατηρείται  μειωμένη προσέλευση αιμοδοτών που εν μέρει είναι αποτέλεσμα και της αύξησης του αριθμού των κρουσμάτων που οδήγησε στην ακύρωση προγραμματισμένων  αιμοδοσιών.

Η κινητοποίηση του νοσοκομείου είναι μεγάλη ενώ αντίστοιχη είναι και η κινητοποίηση του Νοσοκομείου «Χατζηκώστα» με το οποίο υπάρχει ανοιχτή γραμμή  επικοινωνίας και συνεργασίας.

Προτεραιότητα του τμήματος Αιμοδοσίας του ΠΓΝΙ είναι η κάλυψη των αναγκών των ασθενών που κάνουν μεταγγίσεις αίματος, των ασθενών των τακτικών χειρουργείων αλλά και των έκτακτων περιστατικών, που προκύπτουν καθημερινά.

«Καθημερινά καλούμε τους τακτικούς αιμοδότες και απευθύνουμε εκκλήσεις για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα και φυσικά να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη», υπογράμμισε η κα. Ζερβού καλώντας όλους να βοηθήσουν.

Μάλιστα, ευχαρίστησε δημόσια την διευθύντρια των σχολών ΟΑΕΔ για την κινητοποίηση και την διοργάνωση διήμερης αιμοδοσίας τις επόμενες ημέρες.

Πρόβλημα έχει δημιουργηθεί και με τα αιμοπετάλια καθώς εξαιτίας των ελλείψεων το  ΠΓΝΙ δυσκολεύεται να ανταποκριθεί στις ανάγκες.

«Η διαδικασία για τα αιμοπετάλια είναι ιδιαίτερη και γίνεται μόνο στο δικό μας νοσοκομείο. Αντιμετωπίσαμε προβλήματα που προκύπτουν από την έλλειψη αίματος καθώς από τη φλέβα του δότη παίρνεται ολικό αίμα σε ένα σύστημα ασκών, από το οποίο διαχωρίζονται τα αιμοπετάλια με τη βοήθεια ειδικού μηχανήματος» είπε η κα. Ζερβού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ