Πέμπτη, 23 Μαρτίου, 2023

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΕΕΣ – Ανθρωπιστική βοήθεια στους σεισμόπληκτους Τουρκίας – Συρίας

Το Περιφερειακό Τμήμα Ιωαννίνων Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ανταποκρινόμενο στην έκκληση της Κεντρικής Διοίκησης Ε.Ε.Σ. για ανθρωπιστική βοήθεια προς τους σεισμόπληκτους Τουρκίας και Συρίας, με συνεχείς εκκλήσεις στην κοινωνία των Ιωαννίνων συγκέντρωσε περισσότερο από μισό τόνο τροφίμων μακράς διάρκειας, κουβερτών και υπνόσακων και αφού δεματοποιήθηκαν απεστάλησαν στις κεντρικές αποθήκες του Ερυθρού Σταυρού ώστε να προωθηθούν άμεσα στις πληττόμενες τοπικές κοινωνίες.
Το προσωπικό του Περιφερειακού Τμήματος Ιωαννίνων μαζί με πλήθος εθελοντών και των τριών Σωμάτων (Πρόνοιας, Νοσηλευτικής, Σαμαρειτών) βοήθησαν για την υλοποίηση της αποστολής, που πραγματοποιήθηκε αφιλοκερδώς από τη μεταφορική «Λακιώτης».
«Μεμονωμένοι συμπολίτες μας αλλά και πλήθος Φορέων, Εταιρειών και Συλλόγων ευαισθητοποιήθηκαν άμεσα, δείχνοντας εμπιστοσύνη στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό που αποτελεί και την πιο έμπρακτη αναγνώριση του έργου που επιτελούν προσωπικό και εθελοντές μας. Δυστυχώς οι επιπτώσεις των καταστροφικών σεισμών δεν έχουν αποκατασταθεί, οι ανάγκες παραμένουν μεγάλες και το Περιφερειακό Τμήμα Ιωαννίνων Ε.Ε.Σ. συνεχίζει τη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας», σημειώνεται.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ