Πέμπτη, 8 Ιουνίου, 2023

ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ΑΡΤΑΣ – Μετά τις αντιδράσεις, η διασφάλιση των επαγγελματικών δικαιωμάτων

Ως «ένα καλό νέο για τους φοιτητές και για την Άρτα» χαρακτήρισε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και βουλευτής Άρτας της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Στύλιος τη νομοτεχνική βελτίωση που έφερε στη Βουλή η Κυβέρνηση.

Πλέον στο άρθρο 126 του νομοσχεδίου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τον ΕΛΓΟ – «Δήμητρα», ρυθμίζονται τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων των τμημάτων Γεωπονίας.

Η βελτίωση αφορά σπουδαστές και αποφοίτους τμημάτων των οποίων τα δικαιώματα δεν είχαν διασφαλιστεί, όταν το 2018 ο ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε με προχειρότητα στη συγχώνευση των ΤΕΙ με τα Πανεπιστήμια.

Ικανοποιείται, ιδίως, το βασικό αίτημα των φοιτητών και καθηγητών, για ονομαστική αναφορά των τμημάτων. Αφού αυτά μπορούν πλέον να βρεθούν στην παρ. 4 του άρθρου 41 του ν. 426 2/2014 (Α΄114), της παρ. 1 του άρθρου 126.

Μεταξύ αυτών βρίσκεται και η αναφορά στο τμήμα της Γεωπονίας της πόλης της Άρτας: «εε) Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Σχολή Γεωπονίας, Τμήμα Γεωπονίας»

Επιπλέον στη βελτίωση προστέθηκε και χρονικός περιορισμός 60 ημερών, εντός των οποίων το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΓΕΩΤ.Ε.Ε) οφείλει να εκφέρει γνώμη.

Αναφορικά με την βελτίωση, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτής Άρτας ΝΔ, κ. Γιώργος Στύλιος, δήλωσε τα εξής: «Φέραμε στη Βουλή τροπολογία που διασφαλίζει τα επαγγελματικά δικαιώματα των φοιτητών των τμημάτων Γεωπονίας σε όλη τη χώρα. Ανάμεσα σε αυτούς είναι και οι απόφοιτοι της Γεωπονικής Σχολής που βρίσκεται στη πόλη μας. Δώσαμε τέλος σε μια αδικία που η προχειρότητα της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δημιούργησε. Ένα καλό νέο για την Άρτα και τους φοιτητές της πόλης μας. Αποδεικνύουμε πως είμαστε δίπλα τους».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ