Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου, 2022

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ – Παράταση έως 29 Ιουλίου για την υποβολή

Παράταση σχεδόν ενός μήνα δόθηκε στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων. Όπως έγινε γνωστό ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος υπέγραψε τη σχετική απόφαση με την οποία οι φορολογούμενοι έχουν προθεσμία έως τις 29 Ιουλίου για την υποβολή των δηλώσεων.
Η παράταση κρίθηκε αναγκαία εξαιτίας του πολύ αργού ρυθμού στην υποβολή των δηλώσεων. Έως τις 20 Ιουνίου ο αριθμός των δηλώσεων μόλις που ξεπερνούσε τα 3,1 εκ. από σύνολο περίπου 6,4 εκ. που εκτιμάται ότι θα υποβληθούν. Εντείνονταν έτσι οι πιέσεις και τα αιτήματα από λογιστές για παράταση της προθεσμίας υποβολής. Σχεδόν 7 στους 10 φορολογούμενους από αυτούς που έχουν ήδη υποβάλλει δηλώσεις έχουν μηδενικό εκκαθαριστικό ή σε αρκετές περιπτώσεις επιστροφή φόρου. Αντίθετα περίπου των 30% των φορολογουμένων καλούνται να πληρώσουν φόρο.
Όσοι ανήκουν στην τελευταία κατηγορία, έχουν τη δυνατότητα να καταβάλλουν το φόρο εισοδήματος είτε εφάπαξ έως τις 29 Ιουλίου κερδίζοντας επιπλέον έκπτωση 3%, είτε σε 8 μηνιαίες δόσεις με την πρώτη να καταβάλλεται μέχρι τις 29 Ιουλίου και την τελευταία στο τέλος Φεβρουαρίου του 2023. Παράλληλα μπορούν να αποπληρώσουν το φόρο μέσω πιστωτικής κάρτας σε 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις ή να εντάξουν την οφειλή στην πάγια ρύθμιση και να πληρώσουν σε έως 24 έντοκες δόσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ