Παρασκευή, 24 Μαρτίου, 2023

ΔΗΜΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ – Κοινή κάθοδο ανακοίνωσαν Παπασπύρου και Σπανός

Την κοινή τους πορεία προς τις εκλογές του Οκτωβρίου του 2023 στον δήμο Κόνιτσας αποφάσισαν και ανακοίνωσαν το Σάββατο, οι δύο παρατάξεις της αντιπολίτευσης στο δημ. συμβούλιο Κόνιτσας.

Οι παρατάξεις «Ο Τόπος μας μπροστά» του Ανδρέα Παπασπύρου  και «Ο Τόπος που θέλω να ζω» του Βασίλη Σπανού αντίστοιχα, 14 μήνες πριν τις εκλογές, διαπίστωσαν όπως αναφέρουν, την αναγκαιότητα ευρείας συναίνεσης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της αυτοδιοίκησης και την εξεύρεση λύσεων που θα προσφέρουν  αισιόδοξη προοπτική για το μέλλον.
«Αυτό το αίτημα της κοινωνίας για ευρεία συναίνεση σε τοπικό επίπεδο, καθιστά την κομματική – ιδεολογική και παραταξιακή περιχαράκωση λιγότερο χρήσιμη και ελάχιστα ελκυστική, ιδιαίτερα από το πιο δυναμικό και περισσότερο πληττόμενο από τις δυσκολίες κομμάτι της κοινωνίας, τους νέους, οι οποίοι, ορθά, αρνούνται να προσχωρήσουν στην λογική των άγονων και ανώφελων παραταξιακών αντιπαραθέσεων.
Αφουγκραζόμενοι και ενστερνιζόμενοι τα πιο πάνω μηνύματα της κοινωνίας αποφασίσαμε, μετά από ειλικρινή διάλογο, ανταλλαγή απόψεων και διαπίστωση σταθερής βούλησης και των δύο πλευρών, να υπερβούμε τις όποιες διαφορές και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας ώστε να μετουσιώσουμε την αγωνία σε ελπίδα, την αγάπη για τον τόπο να την κάνουμε δύναμη για δημιουργία και ανάπτυξη και την ανησυχία για το μέλλον, δημιουργική προοπτική.
«Ο Τόπος μας μπροστά» και «Ο Τόπος που θέλω να ζω», προχωράμε μαζί σε μία συλλογική κοινή προσπάθεια που μοναδικό της κίνητρο είναι:
Η αποτελεσματική προώθηση των συμφερόντων του τόπου, με συστηματική εργασία, μεθοδικό σχεδιασμό και αγωνιστική διεκδίκηση των αναγκαίων πόρων από τους αρμόδιους φορείς.
Η άμβλυνση των αντιθέσεων και η ενίσχυση της συνοχής της τοπικής κοινωνίας.
Η επιτάχυνση της αποτελεσματικής αντιμετώπισης σοβαρών προβλημάτων που χρονίζουν, με κατάλληλη αξιοποίηση του στελεχιακού δυναμικού και των δύο παρατάξεων, επικεντρώνοντας, όχι πώς θα πολεμήσουμε το παλιό, αλλά πως θα δημιουργήσουμε το νέο.
Η αντιμετώπιση των σύγχρονων αυτοδιοικητικών προκλήσεων, καθιστώντας τους δημότες συνεργάτες και συνοδοιπόρους στο όραμα για ένα λειτουργικό και αποτελεσματικό Δήμο.
Έχουμε την ισχυρή βούληση να το κάνουμε πράξη και προς την κατεύθυνση αυτή ο καθένας μπορεί να συνεισφέρει και να συμμετάσχει ενεργά. Η επιτυχία της προσπάθειας θα είναι επιτυχία όλων», αναφέρουν οι δύο επικεφαλής των παρατάξεων στην ανακοίνωσή τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ