Κυριακή, 17 Ιανουαρίου, 2021

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ – Μόνιμο συνεργείο καθαριότητας στην παραλίμνιο

Διαφορετική και… απογοητευτική η εικόνα με τα κομμένα πλατάνια στην περιοχή

 

Μόνιμη είναι η παρουσία συνεργείου καθαριότητας στην παραλίμνια ζώνη για τον καθαρισμό και τον ευπρεπισμό της περιοχής.

Οι εργάτες καταβάλουν συνεχή προσπάθεια και η εικόνα είναι όντως εξαιρετική.

«Ο Δήμος μεριμνά για την καθημερινή φροντίδα της παρόχθιας περιοχής. Χιλιάδες πολίτες περπατούν, αθλούνται και βρίσκουν διέξοδο δίπλα στη λίμνη, ειδικά αυτή την δύσκολη περίοδο. Ζητάμε και από τους πολίτες να δείχνουν σεβασμό και να μην ρυπαίνουν», τόνισε σε δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος, Βασίλης Βλέτσας.

Εξάλλου, άλλα δύο πλατάνια στην παραλίμνια περιοχή και συγκεκριμένα στην πρασιά δίπλα στην πλατεία Μαβίλη, κόπηκαν και οι κορμοί και τα κλαδιά τους απομακρύνθηκαν με προορισμό το λατομείο των Μαρμάρων, για να αποτεφρωθούν, με το έργο του Τμήματος Πρασίνου του δήμου Ιωαννιτών, να αναμένεται να ολοκληρωθεί τις επόμενες ημέρες με την απομάκρυνση ενός ακόμη δένδρου από την πλατεία, μπροστά από τις καφετέριες.

Όπως αναφέρθηκε σε ρεπορτάζ του Ioannina TV, η εικόνα στο παραλίμνιο, λίγο πριν το μόλο όπου δένουν τα καραβάκια είναι διαφορετική και σίγουρα απογοητευτική σε όλους όσοι έζησαν με τα αιωνόβια πλατάνια να χαρίζουν τον ίσκιο και τη δροσιά τους στους διερχόμενους.

Το τμήμα Πρασίνου του δήμου Ιωαννιτών έχει μπροστά του δύο μεγάλες προκλήσεις αφού ολοκληρωθεί και η απομάκρυνση του τελευταίου άρρωστου πλατάνου στην παραλίμνια περιοχή.

Αφενός να ελέγχει σε τακτά χρονικά διαστήματα εάν η ασθένεια έχει εξαπλωθεί και αν χρειαστεί να κοπούν και άλλα δένδρα στην πορεία και αφετέρου να καταλήξει στην καλύτερη επιλογή για τα δένδρα που θα φυτευτούν στα ίδια σημεία, αφού ξεριζωθούν με ειδικό μηχάνημα και οι βάσεις των κορμών που έχουν απομείνει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ