Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου, 2021

4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ – Πρωτοφανείς βανδαλισμοί και καταστροφές

Απίστευτες και πρωτοφανείς εικόνες αντίκρισαν οι εκπαιδευτικοί και η διεύθυνση του 4ου Γυμνασίου Ιωαννίνων αλλά και όσοι από τους φορείς επισκέφθηκαν το σχολείο το πρωί της Δευτέρας.

Ειδικότερα, αντίκρισαν μεγάλες σε έκταση ζημιές που έγιναν από μαθητές 12-14 ετών. Σύμφωνα με την ανεπίσημη ενημέρωση και τις πληροφορίες που υπάρχουν, μία ομάδα νεαρών εισέβαλε το πρωί της Κυριακής στο σχολείο, προκειμένου να γίνει κατάληψη όμως τελικά αυτό που έγινε ήταν μία επιδρομή βανδάλων που δεν άφησαν τίποτε στο πέρασμά τους.

Το πρωί της Δευτέρας η διεύθυνση και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου βρέθηκαν μπροστά σε ένα πρωτοφανές για τα χρονιά του σχολείου θέαμα, αφού με εξαίρεση τα γραφεία των καθηγητών και του προσωπικού, που δεν είχαν υποστεί καμία ζημιά, σε όλους τους υπόλοιπους χώρους επικρατούσε χάος.

Ο διευθυντής τους σχολείου κλήθηκε να καταθέσει σχετικά στην Αστυνομική Διεύθυνση, ενώ τα μαθήματα έγιναν μέσω τηλεκπαίδευσης και έτσι θα συνεχιστούν τουλάχιστον μέχρι να αποκατασταθούν οι ζημιές.

Στο σχολείο βρέθηκαν λίγο μετά τις 10.00 το πρωί ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κων. Καμπουράκης, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και ο αντιδήμαρχος Γ. Αϊβατίδης, εκφράζοντας τον προβληματισμό τους για την εικόνα των καταστροφών και απευθύνοντας έκκληση στη μαθητική κοινότητα να σεβαστεί την περιουσία όλων.

Ανακοινώσεις

Παράλληλα, με ανακοίνωσή του ο δήμος Ιωαννιτών εκφράζει τη θλίψη και τον έντονο προβληματισμό του για τους βανδαλισμούς που σημειώθηκαν σε σχολικές μονάδες.

«Οι βανδαλισμοί έγιναν νυχτερινές ώρες και σε σχολεία που δεν τελούν υπό κατάληψη, γεγονός που κάνει εντονότερο τον προβληματισμό για τα κίνητρα των αγνώστων. Ο Δήμος επισημαίνει την ανάγκη καλύτερης αστυνόμευσης των σχολικών μονάδων τις νυχτερινές ώρες αλλά και την ανάγκη ενεργοποίησης της κοινωνίας ώστε να απομονωθεί κάθε ακραίο στοιχείο.

Παράλληλα σημειώνει ότι η αποκατάσταση των σχολικών μονάδων που υπέστησαν βανδαλισμούς είναι δύσκολη καθώς οι πόροι είναι περιορισμένοι. Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για χρήματα των πολιτών που θα μπορούσαν να διατεθούν για παρεμβάσεις αναβάθμισης στα σχολεία», καταλήγει η ανακοίνωση.

Επίσης με ανακοίνωσή της, τους βανδαλισμούς στο 4ο Γυμνάσιο καταδικάζει και η «Ενότητα Πολιτών – Νέα Γιάννενα».

«Η παράταξή μας ευρισκόμενη σε διαρκή επαφή με τις εξελίξεις στον τόπο, επικοινώνησε με τον Διευθυντή του Γυμνασίου, κ. Ζαχαρία Σκούμπο, ο οποίος μας ενημέρωσε για την κατάσταση στην οποία βρήκε το σχολείο του σήμερα το πρωί και την απόφαση τα μαθήματα να γίνουν μέσω τηλεκπαίδευσης. Τέτοια φαινόμενα, ειδικά σε χώρους που καλλιεργείται η παιδεία και ο πολιτισμός, είναι ανεπίτρεπτα, καταδικαστέα και πρέπει να αντιμετωπίζονται άμεσα και αποτρεπτικά πολύ περισσότερο όταν αυτά πιθανά υποκινούνται από ακραίες αντιλήψεις.

Η «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα» από το θεσμικό της ρόλο, τόσο μέσα από την Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  στην οποία συμμετέχει, όσο και στο δημοτικό συμβούλιο θα αναδείξει το θέμα, ενώ δηλώνει παρούσα για την παροχή οποιασδήποτε βοήθειας απαιτηθεί από τους υπεύθυνους του 4ου Γυμνασίου».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ