Κυριακή, 23 Ιανουαρίου, 2022

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ – Νέα σημαντική χρονιά με… περισσότερους αντιδημάρχους

Ο Δήμαρχος ανακοίνωσε χθες τους νέους αντιδημάρχους οι οποίοι πλέον ανέρχονται σε 12 – Μ. Ελισάφ: «Σκοπός όλων μας είναι να υπηρετούμε τους πολίτες. Με συνέπεια και με ίση αντιμετώπιση όλων»

 

Στον ορισμό αντιδημάρχων με θητεία ενός έτους προχώρησε με απόφασή του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ.

Ο Δήμαρχος σε δήλωσή του, χθες, ανέφερε ότι η τρέχουσα είναι μία πολύ σημαντική χρονιά καθώς θα φανούν στην πράξη τα αποτελέσματα της δουλειάς που προηγήθηκε, ειδικά στον τομέα των έργων.

Παράλληλα επεσήμανε την ανάγκη για περισσότερη δουλειά ώστε να αντιμετωπιστούν ζητήματα της καθημερινότητας και να βελτιωθούν οι υπηρεσίες προς τους πολίτες.

«Σκοπός όλων μας είναι να υπηρετούμε τους πολίτες. Με συνέπεια και με ίση αντιμετώπιση όλων. Ήδη είναι σε εξέλιξη ένα μεγάλο πρόγραμμα έργων που καλύπτει όλη την έκταση του Δήμου. Οι παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση ζητημάτων της καθημερινότητας θα είναι συνεχής και εντατική. Παράλληλα στην χρονιά που ξεκίνησε έχουμε ανοιχτά δύο πολύ μεγάλα θέματα. Δύο ζητήματα που μπορούν να αλλάξουν την φυσιογνωμία της περιοχής. Πρόκειται για την ανάπλαση του Πάρκου Πυρσινέλλα και την αξιοποίηση του κτιρίου του παλιού Πανεπιστημίου στην οδό Δομπόλη. Αποτελούν τις μεγάλες μας προτεραιότητες και πιστεύουμε ότι θα έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα» τόνισε σε δήλωσή του ο κ. Ελισάφ.

Σύμφωνα με την απόφαση του Δημάρχου αντιδήμαρχοι ορίζονται:

1. Ευάγγελος Πήχας: Αντιδήμαρχος ολοκληρωμένης διαχείρισης στερεών αποβλήτων, ποιότητας ζωής και πολεοδομίας, στον οποίο παρέχεται αντιμισθία. Του ανατέθηκε και η προεδρεία της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ιωαννιτών.

2. Αναστασία Τύρου – Ούζα: Αντιδήμαρχος Αναπτυξιακού Προγραμματισμού- Ανάδειξης Μνημείων Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Δημοτικής Ενότητας Ιωαννίνων και Νήσου, στην οποία παρέχεται αντιμισθία.

3. Φώτης Βάββας: Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, στον οποίο παρέχεται αντιμισθία.

4. Γιώργος Αρλέτος: Αντιδήμαρχος Έργων και Δημοτικής Ενότητας Ανατολής, στον οποίο παρέχεται αντιμισθία. Του ανατέθηκε επίσης η Προεδρία της  Οικονομικής Επιτροπής και  η ευθύνη για όλα τα ζητήματα που άπτονται της σύνθεσης και της λειτουργίας της Οικονομικής Επιτροπής.

5. Βασίλης Βλέτσας: Αντιδήμαρχος Πρωτογενούς Τομέα- Περιφερειακής Ανάπτυξης & Προστασίας Περιβάλλοντος – Λίμνης και Δημοτικής Ενότητας Παμβώτιδας, στον οποία παρέχεται αντιμισθία.

6. Αριστείδης Παππάς: Αντιδήμαρχος  Καθαριότητας, Συντήρησης έργων,  Πρασίνου και  Παιδικών Χαρών, στον οποίο παρέχεται αντιμισθία.

7. Γιώργος Λώλης: Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Πολιτικής Προστασίας και Δημοτικής Ενότητας Περάματος, στον οποίο δεν παρέχεται αντιμισθία.

8. Γιάννης Αϊβατίδης: Αντιδήμαρχος Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Επιχειρηματικότητας στον οποίο παρέχεται αντιμισθία.

9. Ελένη Ακονίδου: Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, στην οποία παρέχεται αντιμισθία. Μεταβιβάζονται επί πλέον των αρμοδιοτήτων της προεδρίας της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού Νεολαίας και Άθλησης την εποπτεία και τον συντονισμό της λειτουργίας των Μουσείων και της Πινακοθήκης.

10. Ιωάννης Τσίμαρης: Αντιδήμαρχος Κληροδοτημάτων και Δημοτικής Ενότητας Μπιζανίου , στον οποίο δεν παρέχεται αντιμισθία.

11. Νίκος Τσόλης: Αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Διαχείρισης Κυνοκομείου, στον οποίο δεν παρέχεται αντιμισθία.

12. Χριστίνα Κωτσαντή: Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας και Μεταναστευτικής Πολιτικής, στην οποία παρέχεται αντιμισθία.

Σε περίπτωση απουσίας ή κωλύματος του Δημάρχου Ιωαννίνων, Μωυσή Ελισάφ, αναπληρωτής για την άσκηση των καθηκόντων του ορίζεται ο αντιδήμαρχος Ευάγγελος Πήχας και σε περίπτωση που και αυτός απουσιάζει ή κωλύεται, τα καθήκοντα του Δημάρχου θα ασκούνται από τον αντιδήμαρχο, Φώτη Βάββα.

Με την ίδια απόφαση του Δημάρχου ορίστηκε Εντεταλμένη Σύμβουλος Εθελοντισμού, Νέας Γενιάς και Ισότητας των δύο φύλων η Γιαννούλα Αθανασίου – Μαμακή.

 

Επιμέλεια: Βασίλης Λούπας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ