Κυριακή, 28 Μαΐου, 2023

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ – Επιστροφή στις συνεδριάσεις δια ζώσης

Αύριο Τετάρτη 13 Οκτωβρίου, στις 6.00 το απόγευμα θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων.

Η συνεδρίαση – δια ζώσης – θα γίνει στην αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας» του Πνευματικού Κέντρου, ενώ σημειώνεται πως ταυτόχρονα θα διεξαχθεί και με τηλεδιάσκεψη (μεικτή).

Μεταξύ των 19 θεμάτων της ημερήσιας διάταξης ξεχωρίζουν η συζήτηση για την τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου Ιωαννιτών, η λήψη απόφασης για τον υπολογισμό εισφοράς σε χρήμα και μετατροπής εισφοράς γης σε χρήμα

ιδιοκτησιών στο εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο επέκτασης περιοχής Σεισμοπλήκτων, καθώς και η έγκριση Γ’ κατανομής ποσού 433.420 ευρώ από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους έτους 2021 για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών των σχολείων.

Η συνεδρίαση θα γίνει στο Πνευματικό Κέντρο, καθώς θα πρέπει να τηρούνται οι αποστάσεις και χθες σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Δημήτρης Παπαγεωργίου δήλωσε, πως είναι μία εξέλιξη που όλους τους χαροποιεί, εκφράζοντας ωστόσο την άποψη, ότι οι τηλεδιασκέψεις δημιούργησαν και αρκετά προβλήματα, ενώ ήταν και κουραστικές σε όλους τους συμμετέχοντες, απηύθυνε έκκληση στο σύνολο των μελών του Συμβουλίου, να ανταποκριθούν και να συμμετέχουν διά ζώσης και όχι εξ αποστάσεως, όπως παρέχεται το σχετικό δικαίωμα. «Έχω έναν προβληματισμό, γιατί ο Νόμος προβλέπει τη μεικτή συνεδρίαση, διά ζώσης αλλά και εξ αποστάσεως για όσους το επιθυμούν. Μόνο που έτσι όπως το ερμηνεύω εγώ, η εξ αποστάσεως συμμετοχή αναφέρεται στους μη εμβολιασμένους. Έτσι, απευθύνω έκκληση σε όλους, να μην το δουν ως ευκαιρία και να συμμετέχουν από απόσταση στη συνεδρίαση, αλλά να συμμετέχουν κανονικά, γιατί άλλωστε όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, ζητούσαν να επιστρέψουμε στις διά ζώσης συνεδριάσεις», ανέφερε ο κ. Παπαγεωργίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ