Δευτέρα, 27 Μαρτίου, 2023

ΙΩΑΝΝΙΝΑ – Ξανά ορατές οι προοπτικές ανάπτυξης του συνεδριακού τουρισμού

Περισσότερους από 1.200 συνέδρους και περίπου 3.000 επισκέπτες φέρνει στην πόλη μας το Πανελλήνιο Συνέδριο των Ομάδων Εργασίας της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας

 

Ξεκίνησαν σήμερα τα Πανελλήνια Σεμινάρια των Ομάδων Εργασίας της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, που γίνονται στα Γιάννενα, με τη συμμετοχή 1.200 συνέδρων, που μαζί  με τους συνοδούς τους αναμένεται να φέρουν στην πόλη ένα κύμα 2.500 – 3.000 επισκεπτών.

Η πόλη των Ιωαννίνων έχει φιλοξενήσει και στο παρελθόν τα Σεμινάρια των Ομάδων Εργασίας της Καρδιολογικής, όμως η φετινή διοργάνωση έχει τη δική της ξεχωριστή αξία και σημασία, καθώς πρόκειται για το πρώτο συνέδριο μετά την έναρξη της πανδημίας και η επιλογή της πόλης των Ιωαννίνων σηματοδοτεί και επαναβεβαιώνει και την εκτίμηση, αλλά και τις δυνατότητες, για τον συνεδριακό τουρισμό.

Στο συνέδριο θα παρουσιασθούν όλες οι σύγχρονες εξελίξεις στην καρδιολογία από διακεκριμένους καρδιολόγους της χώρας μας αλλά και του εξωτερικού.

Στο συνέδριο και στη θεματολογία του αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας και Διευθυντής του Αιμοδυναμικού Τμήματος του ΓΝΑ «Αλεξάνδρα» Ιωάννης Κανακάκης, τονίζοντας ότι στο τριήμερο των συνεδριάσεων, θα γίνουν μεταξύ άλλων αναφορές στη νόσο covid και στο μετά covid σύνδρομο και τις επιπτώσεις του στο καρδιαγγειακό σύστημα.

Επίσης όμως, έχουν ετοιμαστεί και θα παρουσιαστούν μελέτες και καταγραφές για την τρέχουσα επίπτωση των οξέων εμφραγμάτων στη χώρα, για τη σύγχρονη αντιμετώπιση των παθήσεων των βαλβίδων, για τις εξελίξεις στη χειρουργική αντιμετώπισή τους, την ανάλυση φαρμακευτικών θεραπειών της καρδιακής ανεπάρκειας, που οδηγούν σε βελτίωση της νοσηρότητας και μείωση της θνητότητας.  Ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στη σταδιακή αύξηση της χρήσης της ψηφιακής τεχνολογίας στην καθημερινή κλινική πράξη.

«Όλα τα παραπάνω καταδεικνύουν το πόσο σημαντικό ρόλο διαδραματίζει η συνεχιζόμενη εκπαίδευση των λειτουργών της υγείας που οδηγεί στην καλύτερη φροντίδα των ασθενών με σκοπό την ελάττωση της νοσηρότητας και θνητότητας», τόνισε ο κ. Κανακάκης.

Ο συνεδριακός τουρισμός

Ο ομότιμος Καθηγητής Καρδιολογίας και πρώην πρόεδρος της ΕΚΕ, Ιωάννης Γουδέβενος, από την πλευρά του έκανε ιδιαίτερη μνεία στην ανάπτυξη του συνεδριακού τουρισμού στην πόλη των Ιωαννίνων, μία διαδικασία που ξεκίνησε δειλά πριν μερικά χρόνια, πλέον όμως έχει παγιωθεί ως πραγματικότητα και αυτό έχει πολλαπλά οφέλη για την τοπική οικονομία.

«Αυτή τη στιγμή, τα Ιωάννινα είναι στην πρώτη γραμμή του συνεδριακού τουρισμού στη χώρα, ενώ ειδικότερα για την Ιατρική και ακόμη πιο εξειδικευμένα για την Καρδιολογία, παίζει πολύ σημαντικό ρόλο το Πανεπιστήμιο, με την Ιατρική Σχολή και τις Κλινικές, στο επιστημονικό προσωπικό των οποίων στηρίζονται πολλά από τα συνέδρια», ανέφερε ο κ. Γουδέβενος.

Χαιρετισμό στην επίσημη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του δημ. συμβουλίου της πόλης, πραγματοποίησαν ακόμη η πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Στ. Τσιάρα και ο πρόεδρος του δημ. συμβουλίου Δημ. Παπαγεωργίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ