Σάββατο, 25 Μαρτίου, 2023

ΙΩΑΝΝΙΝΑ – Μαζική η συμμετοχή και στη νέα κινητοποίηση

Κύριο χαρακτηριστικό της χθεσινής συγκέντρωσης για τα θύματα των Τεμπών, το ηπειρωτικό μοιρολόι που ακούστηκε στην κεντρική πλατεία

 

Το ηπειρωτικό μοιρολόι που ακούστηκε στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων, λίγο πριν την εκκίνηση της χθεσινής κινητοποίησης, την ημέρα της γενικής απεργίας, ήταν ένα από τα χαρακτηριστικά μιας ακόμη μεγάλης συγκέντρωσης με τους Γιαννιώτες να διεκδικούν και αυτοί καλύτερες υποδομές και καλύτερη ποιότητα ζωής.

Στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που είχαν προκηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, εργαζόμενοι, φοιτητές, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων αντάμωσαν και τίμησαν τα θύματα της τραγωδίας για ακόμη μια φορά, φωνάζοντας ότι η τραγωδία στα Τέμπη «δεν θα ξεχαστεί, δεν θα συγκαλυφθεί, δεν θα σβήσει από τη μνήμη μας», στέλνοντας με τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση, ένα μήνυμα για δικαιοσύνη.

Ο Νίκος Μαλισσόβας μέλος του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου υπογράμμισε ότι δεν πρόκειται να ξεχάσει κανείς τις ανθρώπινες ζωές που έχασαν με τραγικό τρόπο την ζωή τους στη σύγκρουση των τρένων.

Από την πλευρά της ΑΔΕΔΥ, ο πρόεδρος του ΝΤ Χρήστος Γρίβας αναφέρθηκε στην προσπάθεια της κυβέρνησης να μεταφέρει τις ευθύνες στους δημόσιους υπαλλήλους και μίλησε για την ανάγκη διεκδίκησης καλύτερων και ασφαλεστερων κρατικών υποδομών.

Μπορεί η πορεία να είχε λίγο λιγότερο κόσμο από την κινητοποίηση της προηγούμενης εβδομάδας, όμως ήταν και πάλι μια από τις μαζικότερες για τα δεδομένα της πόλης, με τους πολίτες να δείχνουν και πάλι, πως δεν είναι διατεθειμένοι να «ξεχάσουν» το δυστύχημα των Τεμπών, με τα συνθήματά τους να ζητούν απόδοση ευθυνών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ