Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου, 2022

ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΟΛΑ Η ΤΡΟΧΑΙΑ

Με αφορμή τις αρκετές συζητήσεις που γίνονται τις τελευταίες εβδομάδες σε διάφορα «πηγαδάκια», αλλά κυρίως στα social media, αναφορικά με το κυκλοφοριακό, οφείλουμε να επαναλάβουμε μια άποψη που είχαμε εκφράσει, από αυτή εδώ τη στήλη, πριν από αρκετό καιρό.

Πολλοί λοιπόν θεωρούν πως για την κατάσταση που επικρατεί στην πόλη, όχι μόνο στα Γιάννενα, αλλά σχεδόν σε όλες τις πόλεις, η ευθύνη – κατά καιρούς – ανήκει στο εκάστοτε Τμήμα Τροχαίας.

Δυστυχώς όμως για κάποιους δεν είναι πάντα έτσι και εξηγούμαστε: Για το ότι κάποιος κάνει 10 χιλιόμετρα μέσα στην πόλη ψάχνοντας να βρει να παρκάρει και καίει 5 ευρώ καύσιμο, όταν θα μπορούσε να το βάλει σε ένα παρκινγκ και να αποφύγουμε και το κυκλοφοριακό που δημιουργείται… δεν φταίει η Τροχαία!

Για το ότι κάποιος θέλει να σταθμεύσει έξω από το σπίτι του και όχι 200 μέτρα μακριά και κάνει επίσης 50 βόλτες… δεν φταίει η Τροχαία!

Και επειδή δεν είναι μόνο αυτά… Για το ότι κάποιος διασχίζει μια διασταύρωση χωρίς να ελέγξει… δεν φταίει η Τροχαία! Για το ότι κάποιος οδηγεί ξάπλα στο κάθισμα, δεν κοιτάζει ποτέ τους καθρέφτες του αυτοκινήτου και μπορεί να χτυπήσει κάποιο μηχανάκι… δεν φταίει η Τροχαία! Για το ότι κάποιος δεν σταματά στις διαβάσεις για να περάσει μια μαμά με το καρότσι… δεν φταίει η Τροχαία!

Αλλά από την άλλη…. τώρα που το ξανασκέφτομαι η Τροχαία μπορεί και να φταίει! Που δυστυχώς δεν έχει 100 άτομα προσωπικό να είναι σε κάθε σημείο της πόλης και τις περισσότερες από τις παραπάνω περιπτώσεις οδηγών δεν τις σταματά να τους πάρει τις πινακίδες να ηρεμήσουμε όλοι μας!

(Β.Λ.)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ