Φεβ
20

Συνεργασία με το ΕΜΠ για το… αύριο της πόλης
Εκτύπωση

Μία σημαντική συνάντηση με την υποβολή προτάσεων του Πολυτεχνείου προς το δήμο είχε ο Θ. Μπέγκας με την καθηγήτρια Ελ. Μαΐστρου


Μία σειρά από προτάσεις και σκέψεις του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου που θα τύχουν επεξεργασίας από το δήμο Ιωαννιτών κατέθεσε προς τον δήμαρχο Θωμά Μπέγκα η καθηγήτρια του Πολυτεχνείου Ελένη Μαΐστρου σε συνάντηση που είχε μαζί του πριν από δύο 24ωρα.

Φεβ
20

Στο φουλ οι «μηχανές» για το νέο ΕΣΠΑ
Εκτύπωση

Άλλες δύο προσκλήσεις στη δημοσιότητα από την Περιφέρεια με προτεραιότητα στην προστασία του περιβάλλοντος - Εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ η αποχέτευση Συβότων, Πλαταριάς και Πέρδικας που θα συμβάλλει στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής
Με ταχύτατους ρυθμούς η Περιφέρεια Ηπείρου όχι μόνο δίνει στη δημοσιότητα προσκλήσεις για έργα στο νέο ΕΣΠΑ, αλλά ταυτόχρονα προχωρά και στην ένταξη στο νέο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα σημαντικών έργων που θα συμβάλλουν τόσο στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, όσο και στην προστασία του Περιβάλλοντος.
Συγκεκριμένα, με χθεσινή απόφαση του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καχριμάνη εντάχθηκε στο νέο ΕΣΠΑ ένα από τα σημαντικότερα έργα για την προστασία του Περιβάλλοντος, τη δημιουργία σύγχρονων υποδομών στο παραθαλάσιο μέτωπο και την τουριστική ανάπτυξη της Ηπείρου.

Φεβ
19

Σε εκκρεμότητα οι απαλλοτριώσεις στην είσοδο των Ιωαννίνων
Εκτύπωση

Με ταχείς ρυθμούς προχωρά η διάνοιξη της σήραγγας Κλόκοβας

 

Ακόμα εκκρεμούν απαλλοτριώσεις στην περιοχή που πρόκειται να κατασκευαστεί η βόρεια κατάληξη της Ιόνιας Οδού στον ανισόπεδο κόμβο σύνδεσης με την Εγνατία Οδό, λίγο πριν την είσοδο στην πόλη των Ιωαννίνων, σύμφωνα με πληροφορίες, που είδαν το φως της δημοσιότητας, μέσα από το site www.ypodomes.com

To βόρειο τμήμα που είναι και το λιγότερο ώριμο, προκαλεί πονοκέφαλο στους παραχωρησιούχους αλλά και το Υπουργείο καθώς το πολύ στενό χρονικό πλαίσιο απαιτεί γρήγορες κινήσεις απεμπλοκής αλλά οι απαλλοτριώσεις παραμένουν στο προσκήνιο.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με όλες μέχρι τώρα εξελίξεις τον επόμενο Μάρτιο (του 2017) θα γίνει προσπάθεια για λειτουργία όλου του άξονα εκτός από το εργοτάξιο της Σήραγγας Κλόκοβας που αναμένεται να παραδοθεί μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2017.

Φεβ
19

Στην πιο κρίσιμη ώρα η πορεία διεκδίκησης του τίτλου
Εκτύπωση

Σήμερα η εκδήλωση στην οποία έχει προσκληθεί το σύνολο των φορέων της τοπικής κοινωνίας, αλλά και οι πολίτες με τους μαθητές και τη νεολαία σε πρωταγωνιστικό ρόλο

 

Σήμερα, Παρασκευή στις 12.30 το μεσημέρι, στην αίθουσα «Βασίλειος Πυρσινέλλας» του Πνευματικού Κέντρου, όλοι οι Γιαννιώτες, όλοι οι Ηπειρώτες, ενώνουν τη φωνή τους, ενώνουν τη δύναμη τους και την αποφασιστικότητα τους,  στην μεγαλύτερη συγκέντρωση στήριξης της υποψηφιότητας της πόλης, για τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης.

Πρόκειται για μια εκδήλωση στην οποία έχει προσκληθεί το σύνολο των φορέων της τοπικής κοινωνίας, αλλά και οι πολίτες με τους μαθητές και τη νεολαία σε πρωταγωνιστικό ρόλο.

Την προσεχή Τρίτη 23 Φεβρουαρίου στις 16.00 η Επιτροπή Διεκδίκησης του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης θα παρουσιάσει την πρόταση της πόλης των Ιωαννίνων και το υλικό που θα προκύψει από τη σημερινή συγκέντρωση θα αποτελέσει μέρος της συνολικής παρουσίασης, προκειμένου να δηλωθεί η κοινή συμπόρευση της τοπικής κοινωνίας με το αίτημα διεκδίκησης του τίτλου.

Φεβ
19

Σε… τροχιά ανάπτυξης με βάση σύγχρονα έργα
Εκτύπωση

- «Πράσινο φως» από το Δημοτικό Συμβούλιο στην ένταξη καινοτόμων έργων στο νέο ΕΣΠΑ

- Εγκρίθηκαν ο Στρατηγικός Σχεδιασμός, καθώς και τα έργα υπογειοποίησης

των κάδων και αναβάθμισης των παιδικών χαρών

 

 

Μια σειρά από αποφάσεις που ανοίγουν το δρόμο για σημαντικά έργα και παρεμβάσεις του Δήμου Ιωαννιτών, έλαβε στην συνεδρίαση της Τετάρτης το Δημοτικό Συμβούλιο.

Κατόπιν εισήγησης του Αντιδημάρχου Οικονομικών, Θωμά Γιωτίτσα, το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε τη διενέργεια ανοιχτών ηλεκτρονικών διαγωνισμών, για δύο πολύ σημαντικά έργα-προμήθειες του Δήμου.

Πρόκειται για:

Α) την «προμήθεια συστήματος υπόγειας αποθήκευσης απορριμμάτων (υπογειοποίηση κάδων)».

Η αντίστοιχη πίστωση που έχει εγγραφεί στον προϋπολογισμό του Δήμου για το 2016, είναι 460.000 ευρώ.

Β) την «προμήθεια εξοπλισμού για την αναβάθμιση και ασφάλεια των παιδικών χαρών»

Φεβ
19

Προσφέρει καθημερινά δωρεάν φρέσκο γάλα σε 350 μαθητές
Εκτύπωση

13.500 λίτρα φρέσκο θα διαθέσει η εταιρεία μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς

 

Η γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ, στο πλαίσιο της διαρκούς υλοποίησης δράσεων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης με επίκεντρο την κοινωνία, αναλαμβάνει την καθημερινή δωρεάν διάθεση φρέσκου γάλακτος, ενός προϊόντος που ξεχωρίζει για την υψηλή διατροφική του αξία, σε τρία δημοτικά σχολεία του Δήμου Ιωαννιτών.

Με στόχο την ουσιαστική συμβολή στην υγιή σωματική ανάπτυξη των παιδιών και την επαρκή πρόσληψη θρεπτικών συστατικών, η ΔΩΔΩΝΗ από σήμερα Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου μέχρι τη λήξη του τρέχοντος σχολικού έτους, θα μεταφέρει και θα διαθέσει συνολικά 13.500 λίτρα φρέσκο γάλα σε τρία δημοτικά σχολεία του Δήμου Ιωαννιτών, καλύπτοντας σε καθημερινή βάση την ανάγκη 350 παιδιών.

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία υλοποιείται σε συνεργασία με τους διευθυντές των σχολείων, οι οποίοι έχουν αναλάβει τη διανομή του παρεχόμενου γάλακτος στα παιδιά, κι έρχεται να προστεθεί σε ένα ευρύ σύνολο δράσεων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης που αναλαμβάνει η ΔΩΔΩΝΗ σε τακτά χρονικά διαστήματα με στόχο την ενεργή υποστήριξη της τοπικής κοινωνίας.

Φεβ
18

«Κάντο να συμβεί» για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα
Εκτύπωση

Την Παρασκευή όλοι οι κάτοικοι και οι φορείς των Ιωαννίνων, ενώνουν τη φωνή τους στη μεγαλύτερη συγκέντρωση υποστήριξης της διεκδίκησης του τίτλου

 

Αυτή την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου και ώρα 12.30 το μεσημέρι, στην αίθουσα «Βασίλειος Πυρσινέλλας» του Πνευματικού Κέντρου, όλοι οι Γιαννιώτες, όλοι οι Ηπειρώτες, ενώνουμε τη φωνή μας, ενώνουμε τη δύναμη μας και την αποφασιστικότητα μας, στην μεγαλύτερη συγκέντρωση στήριξης της υποψηφιότητας μας, για τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης.

«Κάντο να συμβεί». Ναι!  Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε πράξη το σύνθημα των εθελοντών της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας. Να κάνουμε το όνειρο πραγματικότητα. Όλοι μαζί μπορούμε… να το κάνουμε να συμβεί!

Η πορεία διεκδίκησης του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης, έφτασε στην πιο κρίσιμη ώρα της, στην ώρα της παρουσίασης της υποψηφιότητας «Ιωάννινα-Ήπειρος, Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021», ενώπιον της αρμόδιας Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Στην πιο  κρίσιμη ώρα, υπάρχει τρόπος να είμαστε όλοι «παρόντες» στην παρουσίαση και την κρίση της υποψηφιότητας της πόλης μας ενώπιον της επιτροπής.

Φεβ
18

Αλλαγή συσχετισμών στη διοίκηση της Ένωσης
Εκτύπωση

Μετά τις εκλογές, παραμένει ζητούμενο η ενότητα του κλάδου για την αντιμετώπιση των πολλών προβλημάτων των γιατρών

 

Σημαντικές εξελίξεις που έχουν και πολιτικό χαρακτήρα είχαμε το τελευταίο χρονικό διάστημα στην Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου.

Στη διοίκηση της ΕΙΝΗ επήλθε αλλαγή συσχετισμών με την παράταξη που έχει επικεφαλής την Μαργαρίτα Κιτσανού να έρχεται στην πρώτη θέση και να ακολουθεί η παράταξη που πρόσκειται στο ΠΑΜΕ.

Στην τρίτη θέση έμεινε η νικήτρια παράταξη της προηγούμενης εκλογικής διαδικασίας, η οποία πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ και στην 4η και τελευταία θέση η παράταξη με επικεφαλής τον πρώην πλέον πρόεδρο της ΕΙΝΗ Βασίλη Καφαράκη.

Αναλύοντας κανείς τις τελευταίες αυτές εξελίξεις στην Ένωση Ιατρών, καταλήγει στο συμπέρασμα πως οι αλλαγές στην διοίκηση έχουν και πολιτικό χαρακτήρα πέρα από το μείζον ζήτημα της τραγικής κατάστασης που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία και η οποία αποτυπώνεται με τη διάσπαση της παράταξης που είχε κερδίσει τις προηγούμενες εκλογές.

Φεβ
18

Αποδίδει καρπούς η τουριστική προβολή
Εκτύπωση

Θετικά τα πρώτα μηνύματα για την επισκεψιμότητα το τριήμερο της Αποκριάς

 

Σε ετοιμότητα βρίσκονται για μία ακόμη φορά οι επαγγελματίες του τουρισμού στο νομό Ιωαννίνων, καθώς σε λίγες ημέρες έρχεται το τριήμερο της Αποκριάς και ήδη, τα μηνύματα που λαμβάνουν για την επισκεψιμότητα τις ημέρες αυτές, είναι ιδιαίτερα θετικά.

Ήδη, στα ξενοδοχεία του νομού Ιωαννίνων, είτε μέσα στην πόλη, είτε σε προορισμούς όπως το Μέτσοβο και τα Ζαγοροχώρια, η πληρότητα κυμαίνεται σε ικανοποιητικά επίπεδα, ενώ αρκετοί είναι εκείνοι που προσπαθούν να ενημερωθούν για τις τιμές και την διαθεσιμότητα.

Ο εκπρόσωπος της Ένωσης Ξενοδόχων Σαμ Κουδούνης, με χθεσινές του δηλώσεις έκανε γνωστό, πως… καιρού επιτρέποντος, αρκετός κόσμος θα βρεθεί για ένα ακόμη τριήμερο στην περιοχή.

Σχολιάζοντας την διάκριση που απέσπασε το Μέτσοβο, είναι ανάμεσα στους τοπ προορισμούς για σκι, ο κ. Κουδούνης υποστήριξε ότι αυτή η διάκριση είναι σημαντική  τόσο για το Μέστοβο όσο και για την ευρύτερη περιοχή καθώς προσελκύει κόσμο και διαφημίζει τον τόπο συνολικά. 

Φεβ
18

Σε… τέλμα η φαντασία, επικερδής η εστίαση
Εκτύπωση

- Πέντε στις δέκα επιχειρήσεις που ξεκίνησαν να λειτουργούν το 2015 ανήκουν στον χώρο της εστίασης, καθώς φαίνεται κυρίως οι νέοι δεν… βρίσκουν άλλον κλάδο για να επενδύσουν

- Μεγάλες ζημιές στις επιχειρήσεις προκάλεσαν τα capital controls

 

Η κατηγορία της εστίασης συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον όσων θέλουν να ξεκινήσουν μία επιχείρηση στην Ελλάδα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Γενικού Εμπορικού Μητρώου.

Οι πέντε στις δέκα πιο συνήθεις επιχειρήσεις που ξεκίνησαν να λειτουργούν το 2015 ανήκουν στην κατηγορία της εστίασης ενώ συνολικά από τη λίστα των 50 επιχειρηματικών δραστηριοτήτων που συγκέντρωσαν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον (από 86 ενάρξεις και πάνω), μέσα στη χρονιά που πέρασε, η εστίαση αφορά τη μία στις πέντε επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία το Γενικού Εμπορικού Μητρώου οι συστάσεις εταιρειών όλων των νομικών μορφών για τη χρονιά που πέρασε ήταν 29.993 και οι διαγραφές, επίσης όλων των νομικών μορφών ήταν 26.347.

 

Μάλιστα τα στοιχεία αυτά δείχνουν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο πως οι νέοι επιχειρηματίες… πάσχουν από έλλειψη φαντασίας θεωρώντας πως μόνο τα καταστήματα εστίασης μπορούν να τους αποφέρουν κέρδη, ενώ ιδιαίτερα σημαντικό είναι και το γεγονός πως τέτοιες επιχειρήσεις ανοίγουν και όσοι βρίσκονται στην κατηγορία των νέων που έχουν οδηγηθεί σε… αναγκαστική επιχειρηματικότητα!

Φεβ
17

Ευκαιρίες ανάπτυξης και τουριστικής προβολής
Εκτύπωση

Συνεχίζεται το πρόγραμμα της Περιφέρειας για ενιαία τουριστική προβολή της περιοχής σε συγκεκριμένες διεθνείς αγορές - Συνεχώς αυξανόμενη η ροή επισκεπτών από το Ισραήλ στα ορεινά της Ηπείρου
Εικόνες σαν και αυτές που είχαν την ευκαιρία να δουν τους τελευταίους μήνες σε περιοχές στα ορεινά του νομού Ιωαννίνων, θα έχουν και το επόμενο χρονικό διάστημα, κάτοικοι και φορείς της περιοχής.
Ο λόγος για την συνεχώς αυξανόμενη ροή επισκεπτών από το Ισραήλ στην ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου και κυρίως στα χωριά του Ζαγορίου, όπου όχι μόνο το καλοκαίρι, αλλά και καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, ήταν δεκάδες οι επισκέπτες που βρέθηκαν εκεί για να απολαύσουν από κοντά όσα είχαν δει οι τουριστικοί πράκτορες του Ισραήλ το προηγούμενο χρονικό διάστημα στα περίπτερα των διεθνών εκθέσεων που συμμετείχε η Περιφέρεια Ηπείρου.

Φεβ
17

Διχασμός αιρετών για την ενίσχυση του ΕΣΥ
Εκτύπωση

Διαφορετικές απόψεις για το θέμα της τροπολογίας του υπουργείου Υγείας, για τις έκτακτες ανάγκες των δομών, από δημάρχους της Ηπείρου

 

Διαφορετικές είναι οι απόψεις των αιρετών της Ηπείρου για το θέμα που προέκυψε τις τελευταίες 48 ώρες μετά την δημοσιοποίηση της τροπολογίας του υπουργείου Υγείας, σύμφωνα με την οποία δήμοι και περιφέρειες μπορούν να καλύψουν τις έκτακτες ανάγκες των δομών υγείας στις περιοχές τους.

Υπενθυμίζουμε πως μόλις την Δευτέρα με ανακοίνωσή της η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος ζήτησε την απόσυρση της τροπολογίας, ωστόσο μία ημέρα μετά οι απόψεις δημάρχων, ακόμη και από την ίδια περιοχή (Ήπειρος)… διίστανται.

Έτσι, χθες ο πρόεδρος της ΠΕΔ Ηπείρου και δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γιάννης Λώλος συμφώνησε με την απόφαση της ΚΕΔΕ, σημειώνοντας και ο ίδιος σε δηλώσεις του, πως η τροπολογία θα πρέπει να αποσυρθεί, καθώς η εφαρμογή της θα αποτελέσει την κερκόπορτα για αλλαγές που θα επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο τους δήμους της χώρας.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος