Οκτ
03

ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ - Ζητούν συνάντηση με τον υπουργό στην Ήπειρο
Εκτύπωση

 

Μια ενδιαφέρουσα συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης είχε στην Αθήνα η Πρόεδρος των Κτηνοτρόφων Θεσπρωτίας και αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων Μυρτώ Λύκα.

 

Η συνάντηση αφορούσε την ενημέρωση του υπουργού, για ζητήματα κτηνοτρόφων που εξαιτίας αστοχίας τους έχασαν τις επιδοτήσεις.

 

Στη συνάντηση, όπως εξήγησε η κα. Λύκα δεν τέθηκε ωστόσο το θέμα που αφορά την κατακόρυφη πτώση των τιμών γάλακτος αλλά και την προστασία των προϊόντων ΠΟΠ.

Οι κτηνοτρόφοι, σύμφωνα με την κα. Λύκα, επιθυμούν να συναντήσουν τον υπουργό στην έδρα τους δηλαδή στην Ήπειρο, και να του θέσουν τα ζητήματα του κλάδου τους, προκειμένου να ξεπεραστούν σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, όπως αυτό της πτώσης των τιμών.

«Το πιο πιθανό είναι ο υπουργός να επισκεφθεί την Ήπειρο και τα Γιάννενα», είπε η κα. Λύκα.

Από την άλλη, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Ioannina TV, οι τιμές γάλακτος έχουν πάρει την… κατηφόρα με τους Ηπειρώτες παραγωγούς να είναι σε λίγο καλύτερη θέση έναντι παραγωγών άλλων περιοχών.

Αρκετές εταιρείες έχουν ανακοινώσει μειωμένες τιμές ή εφαρμόζουν σύστημα αύξησης των ποιοτικών χαρακτηριστικών με αποτέλεσμα εάν το γάλα δεν τα διαθέτει, η τιμή να είναι μικρότερη.

Σήμερα, Τετάρτη, αναμένεται να γίνει και η γενική συνέλευση στη Θεσπρωτία ώστε ο κλάδος να λάβει αποφάσεις και να καθορίσει την περαιτέρω στάση του αναφορικά με την κλιμάκωση των αντιδράσεων τους για τις ολοένα και μειούμενες τιμές στο γάλα.

«Θέλουμε να έρθει να μας συναντήσει στο τόπο μας και όχι σε κλειστά γραφεία. Έτσι, αφενός θα δει τους παραγωγούς και αφετέρου θα αποδείξουμε ότι δεν έχουμε καμία σχέση με τους συνδικαλιστές του παρελθόντος που έκλειναν συμφωνίες μόνοι τους και… κάτω από το τραπέζι», είπε καταλήγοντας η κα. Λύκα αποτυπώνοντας την αγωνία των κτηνοτρόφων που δυσκολεύονται να μείνουν στην παραγωγή.

 

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος