Ιουν
13

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ - Ανακατατάξεις στην εκλογή δημοτικών συμβούλων
Εκτύπωση

Ποιοι υποψήφιοι θα βρίσκονται στο Δημοτικό Συμβούλιο, από τις παρατάξεις Μπέγκα και Ελισάφ, σύμφωνα με τα προσωρινά αποτελέσματα του Πρωτοδικείου Ιωαννίνων

 

Σημαντικές ανακατατάξεις φέρνει, στην εκλογή δημοτικών συμβούλων, η ανάρτηση των προσωρινών αποτελεσμάτων στο Δήμο Ιωαννιτών, έτσι όπως αυτά αναρτήθηκαν από το Πρωτοδικείο Ιωαννίνων.

Οι ανακατατάξεις αφορούν τις παρατάξεις Ελισάφ και Μπέγκα και όπως έγινε γνωστό, ο αριθμός των εδρών που κερδίζει η κάθε παράταξη παραμένει ίδιος όμως υπάρχουν κερδισμένοι και χαμένοι στη λίστα των εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων και στις δύο παρατάξεις.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Ioannina TV, στην παράταξη «Γιάννενα Νέα Εποχή» σε εκλόγιμη θέση για το αξίωμα της δημοτικής συμβούλου βρίσκεται η Χριστίνα Κωτσαντή, που εκλέγεται, ενώ η επανακαταμέτρηση της σταυροδοσίας θέτει εκτός της σύνθεσης του νέου δημοτικού συμβουλίου τον Βασίλη Ζωγράφο με διαφορά 12 ψήφων από τον Γιώργο Λώλη που εκλέγεται.

Αναλυτικά η σταυροδοσία στην Δ.Ε. Ιωαννίνων για τις πρώτες θέσεις για την παράταξη «Γιάννενα - Νέα Εποχή», έχει ως εξής:

Νατάσα Τύρου Ούζα 936

Φώτης Βάββας 735

Βαγγέλης Πήχας 640

Δημήτρης Παπαγεωργίου 587

Ελένη Ακονίδου 547

Χριστίνα Κωτσαντή 512

Γιάνννης Λυκογιώργος 510

Γιώργος Λώλης 490

Βασίλης Ζωγράφος 478

Χάρης Δολιώτης 470

Ανακατατάξεις όμως υπήρξαν και στην παράταξη «Ενότητα Πολιτών - Νέα Γιάννενα» όπου ο Φίλιππος Τσουμάνης παίρνει την τελευταία εκλόγιμη θέση, αφήνοντας εκτός του νέου δημοτικού συμβουλίου την Γωγώ Γιώτη, με διαφορά 18 ψήφων.

Η σειρά κατάταξης για τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης Μπέγκα στην Δ.Ε Ιωαννίνων είναι η ακόλουθη στις πρώτες θέσεις:

Θωμάς Γιωτίτσας 1250

Γιάννης Λιόντος 968

Στέφανος Ζούμπας 890

Στέφανος Σίντος 851

Σοφία Μαρκούλα 816

Βάσω Μέγα 800

Βούλα Τσίλη 754

Φίλιππος Τσουμάνης 689

Γωγώ Γιώτη 671

Αγγελική Αγγέλη 655

Οι ενδιαφερόμενοι έχουν δικαίωμα υποβολής ένστασης εντός πέντε ημερών και στη συνέχεια θα ανακοινωθούν τα οριστικά αποτελέσματα του Πρωτοδικείου.

Επίσης χθες αναρτήθηκαν και τα προσωρινά αποτελέσματα για τις περιφερειακές εκλογές, όπου υπάρχουν και εκεί ανακατατάξεις, όχι όμως στις θέσεις εκλογής, αλλά στη σειρά της σταυροδοσίας.

Αντίθετα πάντως, το μείζον ζήτημα που είναι η κατανομή των εδρών στις τέσσερις περιφερειακές ενότητες για τη νέα σύνθεση του Περιφερειακού Συμβουλίου θα ανακοινωθεί από το υπουργείο Εσωτερικών, ίσως και εντός της εβδομάδας.

 

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος