Ιαν
14

ΔΕΥΑΙ - Μονόδρομος η επέκταση του βιολογικού καθαρισμού
Εκτύπωση

Το Δ.Σ. της Επιχείρησης αποφάσισε να αναθέσει την κατασκευή του έργου στον δεύτερη μειοδότη του διαγωνισμού

 

Σημαντικές είναι τα τελευταία 24ωρα οι εξελίξεις αναφορικά με το μείζον ζήτημα για την αναβάθμιση και επέκταση του βιολογικού καθαρισμού Ιωαννίνων.

Οι εξελίξεις ήταν ιδιαίτερα γρήγορες, καθώς σχεδόν επτά χρόνια μετά την έναρξη της διακήρυξης του διαγωνισμού για την επέκταση του έργου και μετά από μία ατελείωτη αλληλουχία ενστάσεων, η ΔΕΥΑΙ φάνηκε ότι φτάνει στο τέρμα, με την ανάδειξη του μειοδότη στο τέλος Αυγούστου.

Μέχρι την αποστολή του πλήρους φακέλου ωστόσο στο Ελεγκτικό Συνέδριο για τον προσυμβατικό έλεγχο και ενόψει της ανανέωσης των εγγυητικών που γίνεται στο τέλος κάθε έτους, ο πρώτος μειοδότης δήλωσε αδυναμία, με συνέπεια η επιχείρηση να βρεθεί μπροστά στο δίλημμα αν θα προχωρήσει στον επόμενο ή εάν θα ακυρώσει το διαγωνισμό.

Προφανώς το κόστος για την δεύτερη εναλλακτική είναι τεράστιο και ως εκ τούτου αφού εκτιμήθηκαν όλα τα γεγονότα, αποφασίστηκε η ανάθεση στον δεύτερο μειοδότη, στην συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής.

Σε χθεσινές δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΙ, Άρης Μπαρτζώκας, επί της ουσίας δεν υπάρχουν άλλες εναλλακτικές, αφού η πρόταση για την ακύρωση του διαγωνισμού θα οδηγούσε σε εξαιρετικά παρακινδυνευμένα μονοπάτια και ενδεχομένως σε απώλεια της χρηματοδότησης.

«Προφανώς υπάρχουν και άλλα ζητήματα που προέκυψαν στην πορεία, όμως δε χρειάζεται να δούμε τι έγινε τα προηγούμενα χρόνια, αλλά να προχωρήσουμε ώστε να διασφαλίσουμε τις πιθανότητες για την υλοποίηση του έργου το οποίο έχει ανάγκη η πόλη», σημείωσε ο κ. Μπαρτζώκας, που δεν απέφυγε πάντως να διατυπώσει και αιχμές για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε την υπόθεση η προηγούμενη διοίκηση της ΔΕΥΑΙ και η προηγούμενη δημοτική αρχή.

«Από τις 27 Αυγούστου που έλαβε την απόφαση κατακύρωσης στον πρώτο μειοδότη μέχρι τον Οκτώβριο που αναλάβαμε εμείς δεν είχε αποστείλει καν την απόφαση για τον έλεγχο νομιμότητας στην Αποκεντρωμένη. Όταν ολοκληρώσαμε τη διαδικασία και για να κερδίσουμε χρόνο αποστείλαμε το φάκελο και στην Αποκεντρωμένη και στο Ελεγκτικό, ζητήσαμε την ανανέωση των εγγυητικών και προς έκπληξή μας, στις 30 Δεκεμβρίου ο μειοδότης μας ενημέρωσε ότι αδυνατεί να την ανανεώσει. Ακούγονται πολλά στους διαδρόμους, αλλά δε θέλω να μείνουμε σε αυτά, αλλά πρέπει να τρέξουμε γρήγορα ώστε να προλάβουμε να γίνουν έγκαιρα οι διαδικασίες και να προχωρήσει το έργο», ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΙ.

 

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος