Φεβ
15

Το Βελή Τζαμί καθάρισαν οι Paguristas
Εκτύπωση

 

Με τον καθαρισμό του Βελή Τζαμί, μπροστά από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών, συνέχισαν τις δραστηριότητές τους οι Paguristas, μια εθελοντική ομάδα Γιαννιωτών που μέσα από παρεμβάσεις στην πόλη επιδιώκει να διαμορφώσει ένα φιλόξενο περιβάλλον για όλους.


Το ξεχασμένο για χρόνια Βελή Τζαμί άνοιξε τις πόρτες του το πρωί της Κυριακής από τα μέλη των Paguristas, που φρόντισαν να καθαρίσουν τον χώρο από δεκάδες άχρηστα αντικείμενα. Με τη βοήθεια της δημοτικής αρχής, που διέθεσε τον απαιτούμενο εξοπλισμό, μικροί και μεγάλοι απομάκρυναν σκουπίδια, δίνοντας άλλη όψη στον χώρο. Μαζί τους ήταν και μέλη της εθελοντικής ομάδας «άλλη - Χ- ώρα», που στόχο έχει την παροχή βοήθειας και συνεργασίας, όπου κρίνεται απαραίτητο.
Τα μέλη των Paguristas δεν έκρυψαν την έκπληξή τους από τα αντικείμενα που βρήκαν στο εσωτερικό του Βελή Τζαμί και για το γεγονός πως αυτό το μνημείο μετατράπηκε εξαιτίας της πολυετής αδιαφορίας σε αποθήκη.
Βέβαια, εξέφρασαν την βούλησή τους να αξιοποιήσουν τον χώρο σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες για πολιτιστικές, και άλλες, δραστηριότητες. Όπως σημείωσαν χαρακτηριστικά, μέχρι χθες πολλοί δεν πρόσεχαν πως μπροστά από το Πνευματικό Κέντρο υπήρχε ένα Τζαμί, όμως αυτό μπορεί να αλλάξει.
Οι δραστηριότητες των Paguristas αναμένεται να συνεχιστούν τις επόμενες εβδομάδες. Μάλιστα, οι Paguristas καλούν και άλλους Γιαννιώτες να συμμετέχουν στην πρωτοβουλία με στόχο μια καλύτερη πόλη για όλους.

ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΛΑΖΟΥ

 

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος