Νοε
01

Στόχος ένα ισχυρό Επιμελητήριο, για τον Γρ. Γκίκα
Εκτύπωση

 

Ο υποψήφιος πρόεδρος παρουσίασε χθες τους υποψηφίους του συνδυασμού «Ισχυρό Επιμελητήριο», ασκώντας δριμύτατη κριτική στην απερχόμενη διοίκηση του Επιμελητηρίου

 

Με μοναδικό στόχο την ισχυροποίηση του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων και την ανάδειξη των μικρών, μεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων του νομού Ιωαννίνων, ο κ. Γρηγόρης Γκίκας, προχώρησε χθες στην επίσημη παρουσίαση του συνδυασμού του και των υποψηφίων.

Στον συνδυασμό «Ισχυρό Επιμελητήριο» με υποψήφιο για την προεδρία του Επιμελητηρίου, κ. Γκίκα, υπάρχουν αρκετά πρόσωπα με εμπειρία από τη Διοίκηση στο Επιμελητήριο, όπως επίσης και σε σωματεία και οργανώσεις που έχουν να κάνουν με την τοπική επιχειρηματικότητα.

Χθες, σε μία κατάμεστη αίθουσα στο ξενοδοχείο Du Lac μία ημέρα πριν το τέλος της προθεσμίας για την κατάθεση των υποψηφιοτήτων, ο κ. Γκίκας ανέλυσε τους βασικούς προγραμματικούς στόχους της παράταξης, άσκησε δριμύτατη κριτική στην απερχόμενη διοίκηση του Επιμελητηρίου και απέδωσε συνευθύνη στις δύο παρατάξεις που διοικούν τα τελευταία έξι χρόνια από κοινού το Επιμελητήριο.

Όπως είπε αρχικά, στόχος της δημιουργίας της παράταξης είναι το Επιμελητήριο να αλλάξει σελίδα και να υπηρετεί τα μέλη του, με βάση τις καταστατικές του αρχές, μακριά από τον άχαρο, όπως τον χαρακτήρισε, ρόλο των τελευταίων ετών, όπου επικεντρώθηκε σε επικοινωνιακές φιέστες και δημόσιες σχέσεις.

Η ραχοκοκαλιά της οικονομίας

«Είμαστε έτοιμοι να προτείνουμε λύσεις, έχοντας και διάθεση και γνώση, με πρόσωπα που προέρχονται από την ραχοκοκαλιά της τοπικής οικονομίας. Πολλοί πιστεύουν ότι η ηγεσία του Επιμελητηρίου εξυπηρετεί σήμερα ένα club εκλεκτών, που παραμένει μακριά από τα προβλήματα της αγοράς και των επιχειρήσεων. Το Επιμελητήριο βουλιάζει και η ηγεσία του συμπεριφέρεται όπως οι παλιοί κοινοτάρχες, που απλώς εξέδιδαν πιστοποιητικά. Σήμερα, εκδίδουν πιστοποιητικά θανάτου για τις επιχειρήσεις», σημείωσε αρχικά ο κ. Γκίκας για να επικεντρώσει στη συνέχεια την κριτική του και στις δύο παρατάξεις των κ.κ. Μήτση και Δημητρίου.

«Για την εικόνα αυτή του Επιμελητηρίου υπάρχει συνευθύνη και των δύο επικεφαλής των παρατάξεων, που συμπορεύθηκαν τα τελευταία έξι χρόνια στη διοίκηση, με υπόγειες συναλλαγές. Ο συνεταιρισμός αυτός όμως διαλύθηκε, αφού οικοδομήθηκε σε σάπιες βάσεις».

Η επόμενη ημέρα για το Επιμελητήριο σύμφωνα με τον κ. Γκίκα μπορεί και πρέπει να είναι μία ημέρα ελπίδας με την παράταξη «Ισχυρό Επιμελητήριο» να δεσμεύεται για ένα Επιμελητήριο ανοιχτών οριζόντων, δημιουργικό και διεκδικητικό.

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica; min-height: 14.0px} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica}

«Οι επιχειρήσεις και ο τόπος χρειάζονται ισχυρό Επιμελητήριο και εμείς δεσμευόμαστε ότι το Επιμελητήριο θα γίνει ένας φιλόξενος χώρος για όλους. Θέλουμε να χτίσουμε γέφυρες επικοινωνίας προς κάθε κατεύθυνση και όχι τοίχους», κατέληξε ο κ. Γκίκας.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος