Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου, 2022

Θέλει να «τρέξει» τον Ολυμπιακό

Θέση στο αρχικό σχήμα στην πρεμιέρα διεκδικεί ο Κόντε

 

Ένα παιχνίδι που όπως κάθε παιχνίδι πρεμιέρας μπορεί να κρύβει μικρές ή μεγάλες εκπλήξεις, αναμένεται να είναι αυτό της Κυριακής μεταξύ Ολυμπιακού και ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, με τους Γιαννιώτες να ολοκληρώνουν αύριο την προετοιμασία τους και να αναχωρούν για την Αθήνα.
Μία αναμέτρηση στην οποία η ομάδα του Θαν. Στάικου δεν έχει τίποτε να χάσει, αλλά μόνο πολλά να κερδίσει. «Οδηγός» του τρόπου με τον οποίο θα παραταχθεί ο ΠΑΣ στο παιχνίδι μπορεί να είναι σε επίπεδο προοπτικής και η περσινή πρεμιέρα στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ, όπου με το γκολ του Κόντε λίγο πριν το τέλος, οι Γιαννιώτες σόκαραν τον «δικέφαλο του Βορρά» και ξεκίνησαν με τον ιδανικότερο τρόπο το πρωτάθλημα.
Κάτι παρόμοιο θέλουν να κάνουν και φέτος κόντρα στον Ολυμπιακό, αλλά από πέρυσι έχουν αλλάξει πολλά στον ΠΑΣ, χωρίς αυτό να σημαίνει, ότι το παιχνίδι είναι εκ των προτέρων μία χαμένη υπόθεση.
Ο Θαν. Στάικος είδε και χθες τον Πέδρο Κόντε να βγάζει κανονικά το πρόγραμμα της προπόνησης κάτι που σημαίνει, ότι διεκδικεί με πολλές πιθανότητες την θέση του στο βασικό σχήμα. Από εκεί και ύστερα, η απουσία του Εραμούσπε από την προπόνηση της Τετάρτης ήταν για προληπτικούς καθαρά λόγους, ώστε να αποφορτιστεί ο Αργεντινός που είναι από τους κομβικούς παίκτες της πορείας του ΠΑΣ τα τελευταία δύο χρόνια και το ίδιο αναμένεται να γίνει και φέτος.
Σίγουρα απόντες είναι οι Ροσέρο και Κύρκος, που έχουν παρόμοιο τραυματισμό αλλά λογικά, θα είναι έτοιμοι στη 2η αγωνιστική στο παιχνίδι με τη Λαμία στους «Ζωσιμάδες».
Ο Θαν. Στάικος και οι συνεργάτες του καταστρώνουν τα πλάνα τους για την αγωνιστική προσέγγιση του αγώνα από την ομάδα και εκείνο που θα ζητήσει από τους παίκτες, είναι να πιέσουν ασφυκτικά τον αντίπαλο ώστε να εμποδίσουν την ανάπτυξή του. Ο ΠΑΣ θα επιδιώξει να εκμεταλλευτεί την πιθανή κόπωση του αντιπάλου, που έδωσε χθες το βράδυ στην Κύπρο ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι με αντίπαλο τον Απόλλωνα Λεμεσού. Μπορεί η σεζόν να μην έχει ακόμη ξεκινήσει και να είναι λογικό, καμία ομάδα να μην έχει φτάσει το επιθυμητό ή επιδιωκόμενο επίπεδο φυσικής κατάστασης, ωστόσο στον ΠΑΣ πιστεύουν, ότι μπορούν να «παίξουν» με την κόπωση του Ολυμπιακού, ασκώντας ασφυκτική πίεση, ξεκινώντας από τα 10-15 μέτρα μπροστά από τη μεσαία γραμμή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ