Κυριακή, 17 Ιανουαρίου, 2021

Να βγει σε καλό η «σφαλιάρα» της Τετάρτης

Ευκαιρία ανασύνταξης, παρά την κόπωση, προσφέρει η αυριανή αναμέτρηση με τον Παναιτωλικό

Δεν ήταν σίγουρα καλή η εικόνα του ΠΑΣ στην αναμέτρηση με τη Λάρισα, όμως παρά την ήττα και το ότι η ομάδα αγωνίστηκε σχεδόν για ένα ημίχρονο με αριθμητικό μειονέκτημα, έδειξε και πάλι τις δυνατότητές της.

Το ότι αυτή τη φορά δεν τις αξιοποίησε, είναι κάτι που έχει πολλαπλές ερμηνείες, και στο ποδοσφαιρικό τμήμα έχουν ήδη ξεκινήσει την ανάλυση του αγώνα και της εμφάνισης.Καιρός όμως δεν υπάρχει ούτε για δάκρυα, ούτε για ατέρμονες συζητήσεις και αναλύσεις, αφού ακολουθεί αύριο κιόλας μία επίσης δύσκολη αναμέτρηση απέναντι στον Παναιτωλικό, που έρχεται στα Γιάννενα, χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα (όπως και η Λάρισα μέχρι προχθές) και αποφασισμένος να πάρει το πρώτο του τρίποντο μετά το κακό ξεκίνημα.

Οι Αγρινιώτες βέβαια μπορούν να έχουν τα δικά τους «θέλω» για την αναμέτρηση, όμως το ζητούμενο είναι σε ποια κατάσταση θα εμφανιστεί ο ΠΑΣ, που με το αυριανό συμπληρώνει έξι παιχνίδια σε 15 ημέρες, αριθμός σίγουρα μεγάλος, για οποιαδήποτε ομάδα.

Μία πρώτη συζήτηση έγινε ήδη για το τι έφταιξε για την εικόνα της ομάδας κυρίως βέβαια στο πρώτο ημίχρονο καθώς στο β’ ημίχρονο ο ΠΑΣ πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και έδειξε από την αρχή, ότι θα κυριαρχήσει. Ήρθε όμως η υπερβολική (κόσμιος χαρακτηρισμός) δεύτερη κίτρινη του Λώλη, που ανέτρεψε και τις αριθμητικές ισορροπίες και την τακτική των δύο ομάδων.

Γιαννίκης: «Δεχθήκαμε φθηνά γκολ»

Ο Αργ. Γιαννίκης πάντως στις δηλώσεις του μετά το παιχνίδι απέφυγε διακριτικά να αναφερθεί στην κόπωση των παικτών, λέγοντας, ότι δε χωρούν τέτοιες δικαιολογίες και προτίμησε να σταθεί περισσότερο στα δύο «φθηνά», όπως τα χαρακτήρισε τέρματα που δέχθηκε η ομάδα του.

«Είναι εμβόλιμη η αγωνιστική, δεν είχαμε καλό α’ ημίχρονο. Εκεί που ισορροπήσαμε το παιχνίδι με τακτική αλλαγή στο β’ ημίχρονο δέχεσαι την κόκκινη την ώρα που πας να κάνεις την αλλαγή. Παρ’ όλα αυτά προηγείσαι με 1-0 και τρως δύο πάρα πολύ φθηνά γκολ. Για ’μένα σήμερα ίσχυσε ο νόμος του Μέρφι.

Αν και εσωτερικά στην προετοιμασία του παιχνιδιού δεν είσαι αυτός που πρέπει να είσαι, θα σου γυρίσει το παιχνίδι. Κούραση και κόπωση υπήρχαν και στις δύο ομάδες, αυτό όμως δεν είναι δικαιολογία.

Απλά εκεί που απαιτούμε να φτάσουμε, πρέπει να είμαστε και εξωαγωνιστικά λίγο πιο επαγγελματίες.

Για ’μένα είναι πολύ φθηνά αυτά τα δύο γκολ, γιατί χάσαμε την μπάλα εύκολα και δεν πιέσαμε στις σέντρες. Αυτά είναι βασικά πράγματα κι εμείς σήμερα τα πληρώσαμε ακριβά», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Γιαννίκης που ήταν ιδιαίτερα εκνευρισμένος στον πάγκο από το πρώτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης με αυτά που έβλεπε στο γήπεδο από τους παίκτες του.

Αλ. Καρτάλης – Δεν αξίζαμε τη νίκη

Ο Αλ. Καρτάλης επίσης τόνισε, ότι ο ΠΑΣ δεν άξιζε τη νίκη σε αυτό το παιχνίδι, αλλά από τη στιγμή που προηγήθηκε, θα μπορούσε και θα έπρεπε να διαφυλάξει το θετικό αποτέλεσμα.

«Πιστεύω ότι δεν μπήκαμε καλά στον αγώνα κι αυτό δεν ήταν καθόλου θετικό.

Δυσκολευτήκαμε πάρα πολύ ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Δεν αξίζαμε σήμερα τη νίκη, αλλά όπως παίξαμε στο δεύτερο ημίχρονο ίσως να αξίζαμε τον βαθμό της ισοπαλίας, αλλά δεν ήταν καθόλου καλό το α’ ημίχρονο. Είναι δύσκολο να σε πιέζει μία ομάδα με παίκτη παραπάνω.

Δεν έπρεπε, όμως, να χάσουμε το αποτέλεσμα».

Ο Ευαγγέλου στους «Ζωσιμάδες»

Ο Αγγ. Ευαγγέλου που σφύριξε και την αναμέτρηση με τον Άρη στην πρεμιέρα για τον ΠΑΣ, θα διευθύνει την αυριανή αναμέτρηση του ΠΑΣ με τον Παναιτωλικό,. Βοηθοί του είναι οι Παπαδάκης (Ηρακλείου) και Στεφανής (Καρδίτσας). Τέταρτος ορίστηκε ο Γρατσάνης (Τρικάλων). Διαιτητής VAR θα είναι ο Τζοβάρας (Φθιώτιδας) και βοηθός VAR ο Νικολακάκης (Ηρακλείου).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ