Δευτέρα, 5 Ιουνίου, 2023

Διαμαρτυρία του Εμπορικού Συλλόγου Ιωαννίνων

Την έλλειψη σοβαρών μέτρων στήριξης για τους μικρούς εμπόρους ανέδειξε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ιωαννίνων καταγγέλλοντας τις κυβερνητικές ενέργειες που δεν φτάνουν για να περισώσουν επιχειρήσεις που βρίσκονται ένα βήμα πριν το οριστικό λουκέτο.

Ο Γιώργος Πραμαντιώτης, μιλώντας στα Μέσα Ενημέρωσης, έκανε λόγω για μέτρα προσωρινά που διαρκούν… μήνες και για δυσκολίες ανυπέρβλητες που δεν μπορούν να ξεπεραστούν από τους μικρούς εμπόρους: «Τα προσωρινά μέτρα κρατούν δέκα μήνες τώρα» είπε μεταξύ άλλων ενώ υποστήριξε ότι οι μόνοι που μπορούν να ωφεληθούν από αυτή την κατάσταση είναι οι μεγάλες εμπορικές αλυσίδες.

Από τα πυρά δεν γλίτωσαν τα Επιμελητήρια αλλά και η ΓΣΕΒΕΕ και η ΕΣΕΕ, λέγοντας ότι ακολουθούν τις όποιες κυβερνητικές αποφάσεις.

Ερωτηθείς για την επανεκκίνηση του λιανεμπορίου  με τη μέθοδο του click away η με αυτή του click in shop, ο κ. Πραμαντιώτης ήταν κάθετος: «Με τίποτα δεν πρόκειται να καλυφθεί το χαμένο εισόδημα».

Ο Δημήτρης Τασιούλας μέλος του Δ.Σ. της ΟΕΒΕ Ιωαννίνων, καυτηρίασε την στάση της πλειοψηφίας της ΟΕΒΕ καθώς σύμφωνα με τον ίδιον δεν έχει γίνει τίποτα ουσιαστικό τους τελευταίους δέκα μήνες και ενώ τα περισσότερα καταστήματα είναι κλειστά για μεγάλο χρονικό διάστημα. «Η Ομοσπονδία δεν έχει κάνει τίποτα, δεν έχει πάρει καμία απόφαση, δεν έχει παλέψει κανένα μέτρο που θα ανακούφιζε τους μικρούς αυτοαπασχολούμενους», υπογράμμισε καλώντας τους στην κινητοποίηση στην Εφορία, που έχει προγραμματιστεί για τις 27 Ιανουαρίου, στις 10 το πρωί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ