Πέμπτη, 23 Μαρτίου, 2023

«ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ – ΝΕΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ» – Τιμή στη γυναίκα με σεβασμό στην τραγωδία των Τεμπών

Με σεβασμό στο βαθύ πένθος στο οποίο έχει βυθιστεί η χώρα μας, μετά την ανείπωτη τραγωδία των Τεμπών, η παράταξη «Ενότητα Πολιτών – Νέα Γιάννενα» αποφάσισε να αναβάλει την προγραμματισμένη για χθες, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας, εκδήλωση με θέμα τις νέες τεχνολογίες και πως αυτές μπορούν να ενδυναμώσουν τη θέση της γυναίκας, μιας και ο ΟΗΕ έχει αφιερώσει τη φετινή 8η του Μάρτη στο ψηφιακό χάσμα μεταξύ ανδρών και γυναικών.
Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε η δημοτική σύμβουλος, Βάσω Μέγα, μαζί με άλλες γυναίκες – μέλη της παράταξης, τόνισε αρχικά: ««Μολονότι είχαμε προετοιμάσει μια ομιλία πάνω σε αυτό το ενδιαφέρον θέμα, αποφασίσαμε να μεταθέσουμε την εκδήλωση, συμμετέχοντας και εμείς ως παράταξη, ως γονείς, σ΄ αυτή την ανείπωτη συλλογική και κοινωνική θλίψη, ενώνοντας τη φωνή μας και την σκέψη μας, σιγοψιθυρίζοντας ένα τεράστιο γιατί».
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις απόψεις  της παράταξης, για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.
«Είμαστε εδώ, οι γυναίκες της παράταξης για να αποδώσουμε φόρο τιμής σ΄ όλες τις ανώνυμες και επώνυμες  γυναίκες που από πολλά διαφορετικά μετερίζια δίνουν τη καθημερινή τους μάχης μέσα από προβλήματα , δυσκολίες, αντιξοότητες , ανεργία, βία, trafficking , πόλεμο, σεξουαλική παρενόχληση, μαύρη και κακοπληρωμένη εργασία και πολλά άλλα. Όμως φέτος εμείς οι γυναίκες με ενσυναίσθηση θρηνούμε για τα άδικα θύματα της τραγωδίας των Τεμπών και στεκόμαστε δίπλα στις τραγικές μανάδες και τους γονιούς, τους συγγενείς, τα αδέλφια, που έχασαν τα παιδιά τους, που έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους», είπε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, σημείωσε ότι η «Ενότητα Πολιτών – Νέα Γιάννενα», πιστεύει στις γυναίκες και στην ισότητα αποδεικνύοντάς το με πράξεις. Κάτι που θα συνεχίσει να κάνει με τις δράσεις, τις διαμαρτυρίες και τις θέσεις της.
«Πιστεύουμε στην ανάγκη υπερψήφισης των γυναικών υποψηφίων έτσι ώστε να γεφυρωθεί το χάσμα που μάς κατατάσσει στο τέλος της λίστας. Αυτό πρέπει να αλλάξει», είπε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ