Τρίτη, 9 Μαρτίου, 2021

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ – Παραμένει η δέσμευση για το Κλειστό της Ξιφασκίας

Με τον υπουργό Αδ. Γεωργιάδη συναντήθηκαν χθες ο Περιφερειάρχης Αλ. Καχριμάνης και ο Δήμαρχος, Μ. Ελισάφ – Το θέμα του άξονα Ιωάννινα – Κακαβιά, συζήτησαν σε συνάντηση που είχαν και με τον υπουργό Υποδομών, Κ. Καραμανλή

 

Μια ιδιαίτερα εποικοδομητική συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδ. Γεωργιάδη, είχαν χθες στο γραφείο του, στο υπουργείο, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου,  Αλέξανδρος Καχριμάνης και ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Μωυσής Ελισάφ.

Στο επίκεντρο της συζήτησης, τέθηκαν εκ νέου ζητήματα για την τόνωση της τοπικής οικονομίας, ενώ το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε για μια ακόμη φορά στο Κλειστό Γυμναστήριο της Ξιφασκίας που βρίσκεται στο Ελληνικό, με τον κ. Γεωργιάδη, να υποστηρίζει για μια ακόμη φορά πως θα γίνει η μεταφορά του Κλειστού στα Γιάννενα.

Τη συνάντηση στο υπουργείο Ανάπτυξης έκανε γνωστή ο ίδιος ο κ. Γεωργιάδης, ενώ αυτή βρισκόταν ακόμη σε εξέλιξη, με ανάρτησή του, στο twitter.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, ανέφερε στους κ.κ. Καχριμάνη και Ελισάφ, πως το Κλειστό της Ξιφασκίας θα έρθει στην πρωτεύουσα της Ηπείρου, ενώ όπως δήλωσε στον «Α», ο Περιφερειάρχης Ηπείρου,

Το κύριο αντικείμενο ήταν το η συρρίκνωση της οικονομίας λόγω της πανδημίας και οι μέθοδοι αντιμετώπισής της, με το ενδεχόμενο επανεκκίνησης της οικονομίας στις «πράσινες» περιοχές, κάτι που όμως προφανώς θα πρέπει να λάβει το «πράσινο φως» και από την επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας.

Έτσι, η είδηση που προέκυψε από τη συνάντηση ήταν ότι παραμένει σε ισχύ η δέσμευση για την μεταφορά του Κλειστού στα Γιάννενα και, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη, ο κ. Γεωργιάδης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης, επικοινώνησε τηλεφωνικά με στελέχη της «Ελληνικό Α.Ε.», που επιβεβαίωσαν την πρόθεση να αποκτήσουν τα Γιάννενα την συγκεκριμένη υποδομή, αφού πρώτα ολοκληρωθούν οι αναγκαίες γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Επίσης, όπως ανέφερε στον «Α», ο κ. Καχριμάνης, μαζί με τον κ. Ελισάφ, συναντήθηκαν και με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή.

Αντικείμενο της συνάντησης, ήταν, μεταξύ άλλων, η κατασκευή του οδικού άξονα Ιωάννινα – Κακαβιά, με τον κ. Καραμανλή να κάνει γνωστό σε Περιφερειάρχη και Δήμαρχο, πως μέχρι σήμερα κανένα οδικό έργο δεν έχει λάβει το «πράσινο φως» από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, κατά συνέπεια η όποια απόφαση για χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης, εξακολουθεί να βρίσκεται σε… εκκρεμότητα.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας ο κ. Καχριμάνης συμμετείχε και στην πρώτη διαδικτυακή σύσκεψη που είχε με την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας, ο νέος Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, συνάντηση στην οποία συμμετείχε και ο αναπληρωτής υπουργός, Στέλιος Πέτσας.

Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου, στην τηλεδιάσκεψη, συζητήθηκαν όλα τα μείζονα ζητήματα της αυτοδιοίκησης που αφορούν τη θεσμική λειτουργία, τις αρμοδιότητες και τους πόρους που διεκδικούν οι περιφέρειες της χώρας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ