Δευτέρα, 27 Ιουνίου, 2022

ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. – Ένσταση από τον Γ. Ζάψα για τα μέλη της Κ.Ε.

Ένσταση κατέθεσε το μέλος της ΟΜ/ ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Ιωαννίνων και επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Κοινό των Ηπειρωτών», Γιώργος Ζάψας, μετά τις εσωκομματικές εκλογές.

Σε γραπτή του δήλωση ο κ. Ζάψας επισημαίνει τα εξής: «Η μεγάλη συμμετοχή στις εσωκομματικές διαδικασίες του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, την Κυριακή 15 Μαΐου, απέδειξε πως ο ελληνικός λαός στηρίζει την προσπάθεια του προέδρου του κόμματος σ. Αλέξη Τσίπρα για απαλλαγή από τις “Μητσοτακικές” καταστροφές πολιτικές.

Αυτή την προσπάθεια στήριξα κι εγώ με την υποψηφιότητά μου στην Κεντρική Επιτροπή και σήμερα κατέθεσα ένσταση καθώς παρότι έχω εκλεγεί με 226 ψήφους και μόνο με την στήριξη των συντρόφων μου – εκτός ποσοστώσεων – δεν ανακηρύχτηκα μέλος της ΚΕ. Αναμένω όπως καταλαβαίνετε την αποκατάσταση του λάθους και τα υπόλοιπα θα τα κουβεντιάσουμε στα όργανα του κόμματος και αφού λυθεί η αδικία.

Η διαδρομή μου είναι γνωστή, αναγνωρίζω τις συλλογικότητες που λειτουργούν ως δεξαμενές σκέψεις και ρεύματα ιδεών στο κόμμα, υπηρετώ την συλλογικότητα της αυτοδιοίκησης και δεν συμμετέχω σε διαλόγους για κομματικούς στρατούς, αλλά θα υποστηρίξω ένα αριστερό, δημοκρατικό και ευρωπαϊκό κόμμα, ανοιχτό στην κοινωνία, δίπλα στα προβλήματα των πολιτών, απέναντι σε συντηρητικές πολιτικές όπως έκανα μέχρι σήμερα και στην αυτοδιοίκηση την οποία υπηρετώ από 25ετίας».

Στη συνέχεια εξήγησε ότι υπήρξαν συνεδριακές αποφάσεις και αποφάσεις του πολιτικού συμβουλίου: «στο ΣΥΡΙΖΑ συμφωνήσαμε με απόφαση συνεδριακή και απόφαση  του πολιτικού συμβουλίου, ότι θα υπάρξουν ποσοστώσεις στην νέα Κ.Ε. Το ζήτημα είναι να εφαρμοστεί αυτή η πολιτική απόφαση και καμία ποσόστωση δεν εξαιρεί τη δική μου εκλογή» τόνισε.

Επίσης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τις ποσοστώσεις υποστήριξε ότι ο ίδιος από την αρχή δεν ζήτησε να μπει σε αυτή τη διαδικασία, «τιμώ τους συντρόφους που προέρχονται από την συμμαχία, αλλά αισθάνομαι πολύ παλιός, στην Αριστερά, για να μπω σε αυτή τη διαδικασία. Γι’ αυτό μπήκα στη διαδικασία της ψηφοφορίας» τόνισε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ