Πέμπτη, 8 Ιουνίου, 2023

Τα Γιάννενα γιορτάζουν την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου

Η Περιφέρεια Ηπείρου, προσκαλεί στις εκδηλώσεις εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου.
Την Κυβέρνηση στις εκδηλώσεις θα εκπροσωπήσει ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Αμυράς.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:
07.30: Εορταστικό πρωινό με κωδωνοκρουσίες εκκλησιών, με τη φιλαρμονική του Δήμου Ιωαννιτών και τη Στρατιωτική Μουσική να παιανίζουν στους δρόμους της πόλης των Ιωαννίνων.
10.30: Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου,
ομιλία από την Ελένη Αλεξίου, Δ/ντρια 16ου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων.
11:00: Κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο Μπιζανομάχων.
12.00: Παρέλαση τμημάτων μαθητών, σπουδαστών, προσκόπων, οδηγών,αναπήρων πολέμου, αντιστασιακών, ενόπλων δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας.
Οι παράλληλες εκδηλώσεις έχουν ως εξής:
• Γενικός σημαιοστολισμός των δημοσίων, δημοτικών, κοινοτικών και ιδιωτικών καταστημάτων, καταστημάτων, ΝΠΔΔ, τραπεζών και οικιών από το πρωί της 23ης Μαρτίου μέχρι τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου.
• Φωταγώγηση δημοσίων, δημοτικών και κοινοτικών καταστημάτων, καθώς και καταστημάτων των ΝΠΔΔ και των τραπεζών τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου.
Δηλώσεις συμμετοχής για κατάθεση στεφάνων στο Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων της Περιφέρειας Ηπείρου. Τηλέφωνο: 26510 87202, 76620.
Λόγω των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κοορωνοίού Covid-19, οι εορταστικές εκδηλώσεις θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για λόγους δημόσιας υγείας.
Οι εκδηλώσεις στην Κόνιτσα
Στον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου, προχωρά ο Δήμος Κόνιτσας.
Το πρόγραμμα του εορτασμού έχει ως εξής:
Σάββατο 25η Μαρτίου:
Ώρα 7:30 π.μ.: Οι καμπάνες των Εκκλησιών μας θα χαιρετίσουν τον ερχομό της Ιερής ημέρας. Θα ακολουθήσει Όρθρος και Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού.
Ώρα 8:00 π.μ.: Έπαρση της σημαίας στη ΛΑΦΚ.
Ώρα 10:00 π.μ.: Επίσημη Δοξολογία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ.κ. Ανδρέα, παρουσία των Αρχών, σημαιοφόρων και παραστατών όλων των σχολικών μονάδων του Δήμου Κόνιτσας.
Ώρα 10:30 π.μ.: Επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο Ηρώων μπροστά από το  Δημαρχείο  και κατάθεση  στεφάνων από τις Αρχές, Συλλόγους, Σωματεία, κλπ.
Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των δοξασμένων νεκρών μας – Εθνικός Υμνος από τμήμα Ενόπλων Δυνάμεων του 583 Τ.Π. και τη Φιλαρμονική του Δήμου Κόνιτσας «Ελευθέριος Χ. Παγγές».
Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημαρχείου με θέμα: «Το διαχρονικό μήνυμα της 25η Μαρτίου» από την κυρία Χριστίνα Σεμερτζίδου φιλόλογο – εκπαιδευτικό του Γενικού Λυκείου Κόνιτσας.
Δεξίωση Αρχών και Δημοτών.
Ώρα 11:15 π.μ.: Παρέλαση μαθητών και μαθητριών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  και Τμημάτων Ενόπλων Δυνάμεων.
Ώρα 12:00 μ.μ.: Παραδοσιακοί χοροί στην κεντρική πλατεία από τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου μας.
Τελετάρχης για όλες τις εκδηλώσεις ορίζεται η Γιάννα Νίκου, Φιλόλογος – υπάλληλος του Δήμου Κόνιτσας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ