Πέμπτη, 23 Μαρτίου, 2023

ΔΗΜΟΣ ΖΙΤΣΑΣ – Στα «σκαριά» η ενίσχυση του Δημόσιου ΙΕΚ και του ΕΠΑ.Λ

Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας του υπουργείου Παιδείας, Γεώργιο Βούτσινο είχε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Ζίτσας, Μιχάλης Πλιάκος.
Αντικείμενο της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης παρουσία στελεχών της Γενικής Γραμματείας, του αρμόδιου Αντιδημάρχου και του Διευθυντή του Δημόσιου ΙΕΚ Ιωαννίνων ήταν η ενίσχυση και αναβάθμιση τόσο του Δημόσιου ΙΕΚ Ζίτσας όσο και του ΕΠΑ.Λ, στο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων που προωθεί το Υπουργείο για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση.
Ο Δήμαρχος Ζίτσας παρουσίασε στο Γενικό Γραμματέα τις προτάσεις με τις ειδικότητες που έχει καταθέσει ο Δήμος την τελευταία τετραετία για να συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα κατάρτισης των δύο εκπαιδευτικών δομών χωρίς ωστόσο να υιοθετηθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου.
«Στόχος μας, με τις ειδικότητες που προτείναμε ήταν και παραμένει η διασύνδεση της εκπαίδευσης με την τοπική αγορά εργασίας» ανέφερε ο Δήμαρχος και πρόσθεσε « προτεραιότητά μας είναι, οι απόφοιτοι του ΙΕΚ και του ΕΠΑ.Λ να βγαίνουν στην αγορά εργασίας με την απαραίτητη εξειδίκευση προκειμένου να καλύπτουν τις ανάγκες βασικών πυλώνων του πρωτογενούς τομέα που αναπτύσσεται δυναμικά στην περιοχή μας (αμπελουργία – τυροκομία – πτηνοτροφία) καθώς και του τουριστικού τομέα».
Θέση με την  οποία ταυτίστηκε και ο Γενικός Γραμματέας υπογραμμίζοντας πως  η δημιουργία ενός ολοκληρωμένου προγράμματος μαθητείας – πρακτικής άσκησης που θα βασίζεται στις πραγματικές ανάγκες των επιχειρήσεων και της οικονομίας, με ουσιαστική εκπαίδευση και σύγχρονο εξοπλισμό αποτελεί έναν από τους βασικούς άξονες των μεταρρυθμίσεων του υπουργείου Παιδείας.
Η επίσκεψη του κ. Βούτσινου και των στελεχών της Γενικής Γραμματείας  πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των επαφών τους κατά την παραμονή τους στα Ιωάννινα όπου συζήτησαν θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας, του υπουργείου Παιδείας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ