Πέμπτη, 8 Ιουνίου, 2023

ΜΕΓΑΛΟΣ ΔΑΚΤΥΛΙΟΣ – Ένας οδικός άξονας που αλλάζει τα δεδομένα…

Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ιωαννιτών άναψε το πράσινο φως για τη δημοπράτηση του μεγάλου δακτυλίου της πόλης, για τον διαγωνισμό προμήθειας έξι απορριμματοφόρων και για την προμήθεια στεγάστρων για την αναβάθμιση των στάσεων αστικών συγκοινωνιών

Τρία σημαντικά έργα, το ένα εκ των οποίων έχει ιδιαίτερα αναπτυξιακό χαρακτήρα, προχωρούν με ταχείς πλέον ρυθμούς για την πόλη των Ιωαννίνων.

Όπως έγινε γνωστό χθες η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ιωαννιτών άναψε το πράσινο φως για τη δημοπράτηση του μεγάλου δακτυλίου της πόλης, για τον διαγωνισμό προμήθειας έξι απορριμματοφόρων και για την προμήθεια στεγάστρων για την αναβάθμιση των στάσεων αστικών συγκοινωνιών

Συγκεκριμένα η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ιωαννιτών, ενέκρινε χθες τον δημόσιο ηλεκτρονικό διαγωνισμό για την προμήθεια έξι απορριμματοφόρων οχημάτων με προϋπολογισμό 990.000 ευρώ. Το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Φιλόδημος».

Παράλληλα, ενέκρινε το έργο προμήθειας – μεταφοράς στεγάστρων για την αναβάθμιση των στάσεων αστικών συγκοινωνιών έχει προϋπολογισμό 115.500 ευρώ και χρηματοδοτείται επίσης από το πρόγραμμα «Φιλόδημος». Περιλαμβάνει την προμήθεια και αντικατάσταση σε 33 στάσεις στα όρια του Δήμου Ιωαννιτών.

Επίσης, χθες και λίγες ώρες αφότου δόθηκε το πράσινο φως από την Διαχειριστική Αρχή, η Οικονομική Επιτροπή, προχώρησε στην έγκριση των όρων δημοπράτησης για τον μεγάλο δακτύλιο της πόλης, ένα από τα σημαντικότερα έργα στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων.

«Ο Δήμος και οι υπηρεσίες του ήταν σε πλήρη ετοιμότητα για την δημοπράτηση του συγκεκριμένου έργου κι αυτό αποτυπώνεται στην σημερινή απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής. Η καθυστέρηση που υπήρξε δεν ήταν με δική μας υπαιτιότητα όμως όλα τα εμπόδια ξεπεράστηκαν. Σκοπός είναι με την ανάδειξη του αναδόχου να προχωρήσουν άμεσα οι εργασίες για έναν οδικό άξονα που θα αλλάξει τα κυκλοφοριακά δεδομένα και θα δώσει ανάσα στην πόλη των Ιωαννίνων. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι και βέβαιοι ότι το έργο θα ολοκληρωθεί μέσα στο χρονοδιάγραμμα συμβάλλοντας έτσι και στην απορρόφηση πόρων από το ΕΣΠΑ» ανέφερε σε δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος έργων και πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής Γιώργος Αρλέτος.

Επιμέλεια: Βασίλης Λούπας

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ