Δευτέρα, 5 Ιουνίου, 2023

Στις φυλακές Κορυδαλλού ο 56χρονος από τη Ρεπετίστη

«Βρίσκεται ακόμη σε σύγχυση», είπε ο συνήγορός του Νικ. Λαπατώνας

 

Στο σωφρονιστικό κατάστημα Κορυδαλλού, όπου θα κριθεί εάν θα νοσηλευτεί ή όχι στην ψυχιατρική πτέρυγα, θα οδηγηθεί ο 56χρονος από τη Ρεπετίστη Πωγωνίου, που κατηγορείται για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως με θύμα την 69χρονη θεία του, η σορός της οποίας βρέθηκε σε στεγανοποιημένο μπαούλο στο υπόγειο του σπιτιού, όπου συγκατοικούσαν. Η προφυλάκιση του 56χρονου έγινε με τη σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα, στους οποίους απολογήθηκε ο 56χρονος, παρουσία του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Λαπατώνα, που ορίστηκε αυτεπαγγέλτως για να τον εκπροσωπήσει.

Ο κατηγορούμενος επανέλαβε τους αρχικούς του ισχυρισμούς, όπως ανέφερε ο κ. Λαπατώνας, δικηγόρος Ιωαννίνων, ότι ο θάνατος της θείας του προήλθε από παθολογικά αίτια και πως ο ίδιος δεν ήταν σε θέση να διαχειριστεί την απώλεια αυτή και προχώρησε στην πράξη την οποία αποδέχεται, να τοποθετήσει δηλαδή τη σορό της στο μπαούλο.

Όπως ανέφερε ο κ. Λαπατώνας, το κρίσιμο στοιχείο της υπόθεσης, είναι το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης, που θα αποδείξει εάν ο θάνατος της 69χρονης οφείλεται σε παθολογικά αίτια ή σε εγκληματική ενέργεια, καθώς αν ισχύει το πρώτο, είναι προφανές, ότι θα πρέπει να μετατραπεί και η κατηγορία.

Επίσης, η υπεράσπιση αιτήθηκε τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης, με τον κ. Λαπατώνα να σημειώνει, πως ακόμη ο κατηγορούμενος βρίσκεται σε κατάσταση σύγχυσης και πως δεν είναι εύκολη η επικοινωνία μαζί του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ