Παρασκευή, 24 Μαρτίου, 2023

ΥΓΡΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ – Οδικώς, με βυτία, από την Ρεβυθούσα στην Ήπειρο

Στην Ήπειρο, προκειμένου να επιθεωρήσει τα έργα φυσικού αερίου βρίσκεται κλιμάκιο της ΔΕΔΑ – Οι τέσσερις μεγάλες πόλεις της περιφέρειάς μας θα είναι από τις πρώτες στην Ελλάδα που θα τροφοδοτηθούν με την καινοτόμο τεχνολογία του Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου

Επίσκεψη στην Περιφέρεια Ηπείρου πραγματοποιούν, από την Τετάρτη μέχρι και την Παρασκευή, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΔΑ, Μάριος Τσάκας και κλιμάκιο στελεχών της εταιρείας.
Στόχος της επίσκεψης των στελεχών της ΔΕΔΑ είναι να επιβλέψουν την προετοιμασία των μεγάλων έργων κατασκευής δικτύων διανομής φυσικού αερίου στις πόλεις των Ιωαννίνων, της Άρτας, της Πρέβεζας και της Ηγουμενίτσας.
Όπως έγινε γνωστό, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στην Ήπειρο, ο κ. Τσάκας θα συναντηθεί με φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, ενώ θα επιθεωρήσει τους χώρους εγκατάστασης των δεξαμενών Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (ΥΦΑ – LNG) από τους οποίους θα τροφοδοτούνται οι ανωτέρω πόλεις.
Σημειώνεται ότι τα Ιωάννινα, η Άρτα, η Πρέβεζα και η Ηγουμενίτσα θα είναι από τις πρώτες πόλεις στην Ελλάδα που θα τροφοδοτηθούν με την καινοτόμο τεχνολογία του Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου το οποίο θα μεταφέρεται οδικώς με βυτία από τον σταθμό φόρτωσης ΥΦΑ που βρίσκεται στη νήσο Ρεβυθούσα.
Αναλυτικά, το πρόγραμμα της επίσκεψης του κλιμακίου της ΔΕΔΑ στην Ήπειρο, για σήμερ Πέμπτη και αύριο Παρασκευή, είναι το εξής:
Πέμπτη 17 Νοεμβρίου (Άρτα – Ηγουμενίτσα):
• Συνάντηση του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΕΔΑ, Μάριου Τσάκα με τον δήμαρχο Άρτας, Χρήστο Τσιρογιάννη, στις 9:00 π.μ.
• Συνάντηση του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΕΔΑ, με τον δήμαρχο Ηγουμενίτσας, Ιωάννη Λώλο, στις 13:00.
• Επίσκεψη – επιθεώρηση στη ΒΙ.ΠΕ. Ηγουμενίτσας.
Παρασκευή 18 Νοεμβρίου (Ιωάννινα):
• Συνάντηση του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΕΔΑ, Μάριου Τσάκα με τον δήμαρχο Ιωαννίνων, Μωυσή Ελισάφ, στις 11:00 π.μ.
• Επίσκεψη – επιθεώρηση στη ΒΙ.ΠΕ. Ιωαννίνων.

Επιμέλεια: Βασίλης Λούπας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ