Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου, 2021

ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

Ανοδική πορεία ακολουθεί ο ελληνικός τουρισμός τον Ιούλιο, παρά τα «σκαμπανεβάσματα» που προκαλεί η πανδημία τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και στο εξωτερικό.

Η γενική εικόνα της μέχρι στιγμής τουριστικής κίνησης «μας κάνει να αισιοδοξούμε σε σχέση με το 2020. Μπαίνουμε στον Αύγουστο με μια καλή διάθεση από τον κόσμο να ταξιδέψει», δηλώνει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Γρηγόρης Τάσιος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του, τον φετινό Ιούνιο με ανοικτά ξενοδοχεία η πληρότητα έφτασε στο 45%, ενώ πέρυσι τα ξενοδοχεία ήταν κλειστά. Κατά τη διάρκεια του Ιουλίου έχουν ανοίξει και τα 10.000 ξενοδοχεία και η μέση πληρότητα είναι 60% με 85% σε πανελλαδικό επίπεδο. Όσον αφορά τις επιδόσεις, τόνισε ότι η Βόρεια Ελλάδα πάει πολύ καλά, αλλά τα νησιά του Ιουνίου υπολείπονται.

Σύμφωνα με την τελευταία εβδομαδιαία έρευνα που έκανε το Ινστιτούτο Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, στα μέσα Ιουλίου η μέση πληρότητα στα ανοικτά ξενοδοχεία ήταν στο 58,7%, ενώ στο σύνολο των ξενοδοχείων ήταν στο 55,7%. Στατιστικό στοιχείο που δείχνει ότι η πλειονότητα των ελληνικών ξενοδοχείων είναι ανοικτά. Μάλιστα, οι αριθμοί δείχνουν ότι σε εβδομαδιαία βάση η ελληνική ξενοδοχεία ανεβαίνει. Στην εβδομάδα από 5 μέχρι 11/7 η μέση πληρότητα των ανοικτών ξενοδοχείων ήταν στο 50,8%, μία εβδομάδα πριν στο 40,5% και στα μέσα Ιουνίου στο 33,3%.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ